Conchiglioni met spinazie, chorizo en mozzarella

Conchiglioni met spinazie, chorizo en mozzarella

Ik ben echt een domme gans! Ik had eigenlijk gnocchi met spinazie, chorizo en mozzarella willen maken en ik vond het makkelijk in verband met tijd om het deeg alvast de avond tevoren te maken. Prachtig stevig deeg had ik en dat heb ik de hele nacht in de koelkast gezet. Maar ik had kunnen weten dat ik dat beter niet had kunnen doen want het deeg was totaal onhandelbaar en plakkerig geworden. Pastadeeg wordt namelijk in de koelkast zachter maar een hele nacht is echt te lang. Zelfs met extra meel was het niet meer te redden ūüė≥ En dan ook niet meer voldoende aardappels in huis hebben om nieuw deeg te maken. Gelukkig had ik nog een zak conchiglioni liggen, dus heb ik dat maar als vervanging gebruikt!

Conchiglioni

Gelukkig had ik de conchiglioni nog in huis want dat leent zich ook heel goed voor dit pastagerecht. Conchiglioni zijn namelijk heel grote schelpen waar de saus lekker helemaal in gaat zitten. En vooral als de pasta, zoals nu, nog de oven in gaat. In ieder geval maak ik nooit meer dezelfde fout, zeker omdat je het eigenlijk ook wel wist. Ik was er gewoon met m’n hoofd niet bij… Hoewel ik in tegenstelling tot andere foodbloggers geen kijkje in mijn priv√©leven geef, doe ik dat dan nu maar wel een klein beetje. Na ruim tien jaar vrijgezel te zijn geweest, wat ik ook prima vond, heb ik sinds kort een nieuwe liefde in mijn leven en als je verliefd bent… tja, dan zit je met je hoofd heel ergens anders 😂😂😂

Ingredi√ęnten

 • 500 gr conchiglioni
 • 400 gr verse spinazie
 • 150 gr chorizo aan √©√©n stuk
 • 2 blikken (√† 400 gr) tomatenblokjes
 • 1 bol mozzarella
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • Paar takjes basilicum
 • 1 tl witte basterdsuiker
 • 1 el neutrale olijfolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: kookpan, vergiet, hapjespan, ovenschaal

Aan de slag!

 1. Kook de conchiglioni in gezouten water beetgaar. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
 2. Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes en scheur de mozzarella in kleine stukjes.
 3. Verhit in een hapjespan de olie en bak de ui, chorizo en knoflook op matig vuur ca. 8 minuten.
 4. Doe handje voor handje de spinazie erbij en laat een beetje slinken. Vervolgens de tomatenblokjes, suiker en conchiglioni toevoegen, op smaak brengen met zout en peper en nog heel even door laten warmen.
 5. Doe het geheel over in een ovenschaal en meng de helft van de mozzarella erdoor. Top met de rest van de mozzarella en zet in de oven onder de grill tot de kaas gesmolten is. Heeft de oven geen bovengrill, zet de schaal dan in een voorverwarmde oven op 180 graden.
 6. Snijd ondertussen wat basilicum in reepjes en garneer de conchiglioni daarmee.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*