Corned beef sandwiches met kaas en selleriesalade

Corned beef sandwiches met kaas en selleriesalade

Eén van mijn guilty pleasures is corned beef. Ik vind het dungesneden voor op brood heerlijk maar ook uit blik om er iets anders mee te doen, bijvoorbeeld een Ierse hash. Nu heb ik het voor deze sandwiches ook uit blik gebruikt omdat je het dan dikker kunt snijden want het moet hier de hoofdrol spelen. De kaas en selleriesalade zijn de extra smaakmakers.

Corned beef

Corned beef is Iers van oorsprong, echter heel anders zoals wij dat hier kennen als broodbeleg of uit blik. De oorspronkelijke corned beef, ofwel ‘gezouten vlees’, lijkt op het in Nederland en België bekende pekelvlees en is niet gemalen. De term ‘corn’ betekent ‘kleine, harde korrel en verwijst naar het gebruikte zout. De echte versie is een stuk rundvlees in een oplossing van pekel (zout water) en kruiden, verpakt in een plastic zak. Doordat er zout aan het vlees is toegevoegd en het gekookt (en ingeblikt) is, is het lang houdbaar want zout werkt als een conserveringsmiddel. In Groot-Brittannië en de VS worden zowel de ingeblikte (gemalen) variant als de echte verkocht. In Angelsaksische landen wordt het traditioneel gegeten op St. Patrick’s Day. Meer erover lees je hier.

Ingrediënten

  • 8 boterhammen naar keuze
  • 1 blik corned beef
  • 4 plakken kaas naar keuze
  • 8 el selleriesalade
  • Mayonaise
  • Materialen: broodrooster of grillpan

Aan de slag!

  1. Bestrijk de boterhammen aan beide kanten met mayonaise en toast ze in een broodrooster of grillpan.
  2. Snijd de corned beef in plakjes.
  3. Beleg er 4 boterhammen mee, daarop een plak kaas en vervolgens de selleriesalade. Druk de andere boterhamen erop en snijd de sandwiches diagonaal door.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*