Courgette en Italiaanse worstjes traybake (Keto)

Courgette en Italiaanse worstjes traybake (Keto)

Laatst bestelde ik een paar soorten buitenlandse kaas bij mijn favoriete online adres omdat ik die kaassoorten niet in de buurt kan vinden, zelfs niet bij de lokale kaasboer. Maar ze verkopen daar meer dan alleen kaas, zoals verse Italiaanse worstjes. Ook die zijn bij mij in de buurt nergens verkrijgbaar en heb deze dus meebesteld. Ik moest ze echter ook nog ergens voor gebruiken en dat is voor deze courgette traybake geworden. Ik vond het echter wat karig voor twee personen ten opzichte van de hoeveelheid courgette maar gelukkig had ik ook nog een paar chipolataworstjes  in de vriezer dus die heb ik erbij gedaan.

Ik ben dol op uitgebreid koken; logisch anders zou ik deze website niet hebben ­čśë Maar ook ik heb zo van die dagen dat ik wat minder zin heb. Daarom ben ik ook zo gek op traybakes. Lekker makkelijk alles in de oven zonder al teveel voorwerk. Bovendien is deze traybake koolhydraatarm en dus ook Keto friendly. En je hebt hiervoor natuurlijk niet speciaal Italiaanse worstjes nodig. Het kan ook met andere soorten verse worst, zoals varkens- of rundersaucijsjes.

Courgette

Ik vind de courgette een heel veelzijdige groente, of eigenlijk is het een┬ávrucht, omdat hij vrij neutraal van smaak is en zich daarom goed leent om te combineren met ingredi├źnten die wel veel smaak geven. In dit geval Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas. Bovendien is courgette een vruchtgroente die zich heel goed laat roosteren, wat je met dit recept doet. En courgette is ook nog eens heel gezond. Je zou het niet verwachten maar courgettes zijn bijvoorbeeld bomvol vitamine C, maar liefst 28 procent ADH per 100 gram. Een courgette weegt gemiddeld 250 gram dus reken maar uit! Verder bevat het de vitaminen A, B1, B2, B3, B6, B11, K en heel veel mineralen. Meer over de gezondheidsvoordelen lees je hier.

Ingredi├źnten

  • 2 courgettes
  • 2-4 verse (Italiaanse) worstjes
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el neutrale olijfolie + extra
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden of 200 hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de courgettes in de lengte en snijd ze vervolgens in halve plakjes van ca. 5 mm. Snijd de worstjes in plakjes.
  3. Meng in een kom de olie met de Italiaanse kruiden en schep de courgette erdoor. Verdeel ze over de bakplaat zonder overlap met de schijfjes worst ertussen. Maal er zout en peper over en besprenkel het geheel met nog wat olie.
  4. Bak ca. 15 minuten in het midden van de oven, halverwege een keer omscheppen.
  5. Bestrooi vervolgens met de Parmezaanse kaas en bak de traybake nog ca. 10 minuten.

Courgette en Italiaanse worstjes traybake (Keto)

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*