Courgette pizza met salami, mozzarella en basilicum (Keto)

Courgette pizza met salami, mozzarella en basilicum (Keto)

Makkelijke maandag! Nou ja, deze Keto courgette pizza met salami, mozzarella en basilicum is op zich een makkelijke maaltijd maar je hebt er wel een beetje werk aan. Aan de andere kant is het weer minder werk dan een pizzabodems van deeg maken. Met courgette pizza bedoel ik overigens niet de pizzabodems die je in de supermarkt ziet en waarin nog steeds tarwemeel (en dus koolhydraten bevat) wordt gebruikt met slechts 34 procent courgette. Deze pizzabodem bestaat vrijwel geheel uit courgette. De pizza hoeft niet in de oven maar bak je in een grote koekenpan. Voldoende voor twee personen of drie tot vier als je er apart nog een salade bij serveert.

Courgette pizza met salami

Een pizza is vanwege de bodem uiteraard koolhydraatrijk en dus uitgesloten binnen het Keto dieet. Maar een tijdje terug maakte ik Keto pizzabodems van eieren en kokosmeel maar ook taco’s van courgette met kaas. Beiden waren mijn lief en mij goed bevallen, voor al die taco’s. Vandaar dat ik er nu voor heb gekozen om een pizzabodem van courgette te maken. Wat betreft de salami had ik het liefst pepperoni (Amerikaanse salami) gewild maar dat is hier niet zo makkelijk te vinden. Salami wat je als broodbeleg koopt vind ik weer te groot en te dun. Vandaar dat ik salami die je als hele worst koopt aangeef. Deze heeft ongeveer dezelfde diameter als pepperoni en kan je wat dikker snijden of schaven. Tot slot nog de mozzarella. Ik gebruikte de geraspte soort die wat gerijpter (steviger en geler) is dan de heel verse witte mozzarella bollen. Geraspte mozzarella is in elke supermarkt te vinden.

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 150 gr salami, heel stuk
  • 3 eieren
  • 150 gr geraspte mozzarella
  • 50 gr amandelmeel
  • 200 ml passata (gezeefde tomaat)
  • 2 el roomkaas
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • Paar takjes verse basilicum
  • 3 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: rasp, vergiet, kom, grote koekenpan

Aan de slag!

  1. Rasp de courgettes grof. Doe in een vergiet en meng er wat zout door. Leg er een flinke laag keukenpapier op en zet iets zwaars erop. Laat zo een uur staan.
  2. Klop de eieren los en meng amandelmeel, passata, roomkaas, knoflookpoeder, uienpoeder en gedroogde oregano en basilicum erdoor.
  3. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette enkele minuten. Neem de pan van het vuur, giet af in een vergiet en dep droog met keukenpapier.
  4. Verhit de rest van de olie en bak de courgette nogmaals enkele minuten. Breng op smaak met peper.
  5. Roer het eimengsel, de helft van de mozzarella en een kwart van de salami erdoor, spreid goed uit over de pan en laat bakken tot de de pizza stevig en de kaas gesmolten is.
  6. Verdeel de rest van de mozzarella en salami over de pizza, doe het deksel op de pan en laat zachtjes bakken tot alle kaas gesmolten is.
  7. Snijd ondertussen de basilicum in reepjes.
  8. Garneer de courgette pizza met de verse basilicum.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*