Courgettechips met parmezaan

Courgettechips met parmezaan

Dit is echt zo’n lekker hapje voor bij de borrel! En het is weer eens wat anders dan standaard nootjes, zoutjes of chips op tafel. Als je geen panko kunt vinden, dan kun je ook oud brood of beschuiten fijnmalen. Het is trouwens wel een snack die je vrijwel direct moet eten en niet al uren van tevoren moet maken, want als je de chips bewaart, worden ze weer slapper. Maar zo’n uurtje eerder kan nog wel.

Ingrediënten

 • 2 courgettes
 • 150 gr panko
 • 60 gr Parmezaanse kaas, geraspt
 • 2 tl gedroogde peterselie
 • 2 eieren
 • Bloem
 • ½ liter zonnebloem- of arachideolie
 • Materialen: mandoline, 3 diepe borden, wok of braadpan, draadspaan, kookthermometer

Aan de slag!

 1. Schaaf de courgettes met een mandoline in plakjes van 3 mm (of snijd ze zo dun met een scherp mes).
 2. Leg de plakjes op keukenpapier en bestrooi met wat zout. Werk zo in laagjes courgette en papier. Het zout onttrekt het vocht uit de courgette en het papier absorbeert het. Laat zo een uurtje staan.
 3. Klop in een diep bord de eieren los met een scheutje water. Strooi een ruime hoeveelheid bloem in een volgend bord en meng de panko met de kaas en peterselie in een derde bord.
 4. Verhit de olie in een wok of braadpan tot 170 graden. (Of gebruik een frituurpan met schone olie).
 5. Neem steeds een stuk of 8 plakjes courgette, wentel ze door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Frituur de chips krokant in ca. 1 minuut per kant.
 6. Schep ze met een draadspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

[bol_product_links block_id=”bol_57de6becad37b_selected-products” products=”9200000009577516″ name=”kookthermometer” sub_id=”” link_color=”E6007E” subtitle_color=”3F3F3E” pricetype_color=”3F3F3E” price_color=”D94460″ deliverytime_color=”ACBB51″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*