Courgettekoekjes

Courgettekoekjes

Courgette is echt een enorm veelzijdige groente. Je kunt het grillen, bakken, stoven, koken, inleggen en zelfs rauw eten. Ik eet het regelmatig, meestal gegrild met kruiden en knoflook of geraspt in een rauwkostsalade. Maar zo nu en dan maak ik er ook koekjes van. Sowieso als ik mezze maak, maar ook als aardappelvervanger bij een gewone maaltijd als ik weer eens een periode heb dat ik op mijn koolhydraten inname moet letten.

Ingrediënten

  • 400 gr courgette, gewassen
  • 150 gr feta, verbrokkeld
  • 2 bosuitjes, in fijne ringetjes
  • 1 bosje bladpeterselie, fijngehakt
  • 70 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren, losgeklopt
  • Olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: rasp, vergiet of zeef, kookring

Aan de slag!

  1. Rasp de courgette en laat met wat zout ca. een uur goed uitlekken in een vergiet of zeef. Druk eventueel met de bolle kant van een soeplepel het vocht eruit.
  2. Verhit wat olie in een koekenpan en bak het raspsel langzaam totdat het vocht volledig verdampt is.
  3. Doe de bosuitjes, peterselie en feta in een kom en prak het met een vork goed door elkaar. Voeg de courgette, eieren, bloem en bakpoeder toe en meng het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit wat olie in een koekenpan en lepel steeds 3 à 4 hoopjes van het courgettebeslag, bij voorkeur met behulp van een kookring, in de pan. Druk de hoopjes platter en bak de koekjes aan beide zijden in ca. 4 minuten goudbruin.
  5. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal met de rest van het mengsel tot alles op is.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*