Courgettespaghetti met geroosterde tomaatjes

Courgettespaghetti met geroosterde tomaatjes

Courgettespaghetti, ook wel courgetti genoemd, is enorm populair als vervanging voor gewone spaghetti. Bijvoorbeeld wanneer je geen koolhydraten kan of wil eten, maar ook om kinderen te foppen en ze zo groenten te laten eten. Voor mij geldt geen van beiden, ik hou gewoon van courgette en vind het leuk om ermee te variëren. En omdat de smaak heel neutraal is, combineert het makkelijk met andere ingrediënten. Het recept is van de Dirk, maar zoals altijd heb ik het weer veranderd.

Tegenwoordig kun je courgettespaghetti voorgesneden in de supermarkt kopen. Als je voor gemak en tijdsbesparing gaat is dat natuurlijk prima maar ik vind het zonde geld. Ik vind het geen moeite om met een julienne- of spiraalsnijder zelf slierten van courgette te maken. Zo’n snijder is eenmalig een kleine aanschaf en kun je ook gebruiken voor andere groenten, zoals wortel, aardappel (strofrietjes), knolselderij en andere harde groenten.

Ingrediënten

 • 2 courgettes
 • 250 gr cherrytomaatjes
 • 2 witte boterhammen
 • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
 • Chilivlokken uit de molen
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 tl gedroogde peterselie
 • Milde olijfolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: ovenschaal, juliennesnijder, keukenmachine, hapjespan

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
 2. Halveer de tomaatjes en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Maal er wat zout en peper over en besprenkel met wat olie. Zet de schaal 15 minuten in de oven. Check of ze goed zacht en een beetje verschrompeld zijn. Zo niet, zet dan nog terug.
 3. Was de courgettes en trek er rondom met een juliennesnijder slierten van tot aan je de kern met zaden bereikt. Rooster de boterhammen en maal grof in een keukenmachine. Hak de knoflook fijn.
 4. Meng het broodkruim met een derde van de knoflook, de peterselie en wat zout en peper.
 5. Verhit in een hapjespan een klein beetje olie en bak het broodkruim knapperig. Schep uit de pan en zet opzij.
 6. Verhit weer een beetje olie in de pan en fruit de rest van de knoflook en Italiaanse kruiden. Schep de courgettespaghetti erdoor en roerbak tot het zachter wordt. Schep de tomaatjes erdoor en breng op smaak met gemalen chilivlokken, zout en peper. Warm al omscheppend nog even door.
 7. Serveer de courgettespaghetti met het broodkruim erop.

[bol_product_links block_id=”bol_5da4834d2dd86_selected-products” products=”9200000102742673″ name=”juliennesnijder” sub_id=”juliennesnijder” link_color=”E6007E” subtitle_color=”3F3F3E” pricetype_color=”3F3F3E” price_color=”D94460″ deliverytime_color=”ACBB51″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*