Craquelé fudge chocoladekoekjes – bakken uit de voorraad

Craquelé fudge chocoladekoekjes – bakken uit de voorraad

Omdat ik door corona toch honderd procent van de tijd thuis zit op twee boodschappentripjes per week na, heb ik nog meer tijd voor recepten. Vandaag was een dag dat ik geen warme maaltijd kookte omdat ik nog een kliekje van gisteren had. Dus dook ik de voorraad om iets te bakken met enkel ingrediënten die ik ook echt in huis had. En dat zijn dus deze heerlijke craquelé fudge chocoladekoekjes geworden!

De chocoladekoekjes zijn overigens niet van originele fudge want fudge bevat sowieso geen bloem. Maar omdat deze koekjes niet superbros zijn maar juist nog een beetje smeuïg van binnen, heeft dat wel wat weg van fudge.

Ik en chocoladekoekjes, huh?

Trouwe volgers weten dat ik echt totaal geen zoetekauw ben maar toch besloot ik chocoladekoekjes te bakken. Om eerlijk te zijn deed ik dit vooral voor de website want al ben ik niet van het zoete, ik wil natuurlijk ook mijn volgers en en passant bezoekers plezieren met zoetigheden (al doe ik dat dan niet zo heel vaak). Maar ik deed het deze keer ook een beetje voor mezelf. Gedurende je leven veranderen je smaken en dan heb je af en toe ook periodes waarin je steeds enorme trek hebt in een bepaald iets. Ik heb dus de laatste tijd na de warme maaltijd zin in chocola. Geen hele reep, maar gewoon een klein stukje. Voor die behoefte lig er standaard een flinterdunne reep heel donkere chocolade met chilipeper in de kast. Nu gaat deze reep de komende dagen plaats maken voor deze zalige chocoladekoekjes.

Ingrediënten

 • 60 gr cacaopoeder
 • 180 gr bloem
 • 200 gr donkere basterdsuiker
 • 2 grote eieren
 • 1 tl bakpoeder
 • Poedersuiker
 • 60 ml zonnebloemolie
 • Snufje zout
 • Materialen:

Aan de slag!

 1. Klop in een kom cacao, suiker en olie en klop vervolgens één voor één de eieren erdoor.
 2. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en een snufje zout en spatel vervolgens door het cacaomengsel tot het een zacht deeg is. Zet de kom een uur in de koelkast.
 3. Verwarm de oven voor op 190 graden of 170 graden met hete lucht en bekleed en bakplaat met bakpapier. Doe de poedersuiker op een diep bord.
 4. Vorm een volle dessertlepel deeg tot een balletje en rol door de poedersuiker. Leg op de bakplaat en druk iets platter. Herhaal met de rest van het deeg.
 5. Bak de koekjes ca. 10 minuten in het midden van de oven en laat ze vervolgens op een rooster afkoelen. Tijdens het afkoelen worden de chocoladekoekjes stevig.

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*