Crispy chicken taco met ranchdip

Crispy chicken taco met ranchdip

Ik ben van mijn geloof gevallen! Pleit ik altijd voor koken zonder pakjes en zakjes, heb ik nu zomaar een zakje gebruikt. Shame on me 😛 Voor deze crispy chicken taco heb ik namelijk een zakje crispy chicken seasoning mix van Santa Maria gebruikt. Puur uit nieuwsgierigheid want ik weet zelf ook wel hoe ik stukjes kip heerlijk gekruid en krokant kan bakken. De ingrediënten in de mix vielen me reuze mee. Geen E-nummers, alleen wat hoog in zout. Dat deerde mij niet want ik hou van zout en zo hoef je de kip zelf niet meer te zouten. Voor de ranchdip, wat ik op deze taco’s als sausje gebruik, heeft Santa Maria ook een mix maar dat vond ik dan weer onnodig omdat ik dat liever met verse kruiden maak.

Harde of zachte taco

Velen kennen Mexicaanse taco’s als harde, krokante schelpen die je in een doosje koopt en even warm maakt in de oven. Maar dat is dus niet Mexicaans, maar een Tex-Mex taco. Tex-Mex staat voor Texaans-Mexicaans, dus eten uit het Amerikaanse Texas met Mexicaanse invloeden (aangzien de Amerikaanse staat en het land aan elkaar grenzen). De Mexicaanse taco is een kleine, zachte (maïs)tortilla die even licht wordt getoast en dan gevuld en dubbelgevouwen. Net weer anders dan een tortillawrap.

Ingrediënten

  • 8 minitortilla’s
  • 500 gr kipfilet
  • Zakje Santa Maria crispy chicken seasoning mix
  • 16 cherrytomaatjes
  • ½ komkommer
  • Paar bladeren ijsbergsla
  • Paar takjes koriander (of platte peterselie)
  • 2 el + 1 tl zonnebloemolie
  • Ranchdip (recept)
  • Materialen: kom, bakblik, rechthoekige ovenschaal

Aan de slag!

  1. Maak eerst de ranchdip en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Snijd de kip in blokjes van ca. 3×3 cm. Doe 2 eetlepels olie en een kom en meng goed met de crispy chicken mix. Schep de kipblokjes door de mix. Spreid de kip uit in een licht met olie ingevet bakblik. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de kip ca. 15 minuten tot ze geheel goudbruin en krokant zijn.
  4. Snijd ondertussen de tomaatjes in kwarten en snijd de ijsbergsla grof. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaden eruit. Snijd de komkommer in halve maantjes van ca. 4 mm.
  5. Neem een rechthoekige ovenschaal. Vouw de tortilla’s licht en zet ze naast elkaar in de schaal zodat ze ‘schelpen’ vormen (zie ter voorbeeld de foto hieronder). Zet de schaal de laatste 4 minuten bij de kip in de oven.
  6. Neem de schalen uit de oven. Laat de tortilla’s in de schaal, dat vult makkelijk.
  7. Verdeel de sla, kip, tomaat en komkommer over de taco’s. Schep er een dot ranchdip op en garneer met wat blaadjes koriander of platte peterselie.

Ook lekker Mexicaans of Tex-Mex:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*