Crispy kaaslolly’s

Crispy kaaslolly’s

Zo simpel als dit borrelhapje is, ik heb er echt altijd instant succes mee! Als ik deze kaaslolly’s op tafel heb staan, zijn ze echt altijd binnen no-time op. En dat voor een hapje wat echt geen culinair hoogstandje is. Als je dit nog ziet te verpesten, dan kun je beter gewoon uit de keuken wegblijven ūüėČ Omdat de kaaslolly’s moeten afkoelen voordat ze krokant zijn, kun je ze ook gerust al een paar uur tevoren maken. Maar ook weer niet een volle dag, want dan gaat het krokante er weer af. Ik doe meestal een uur of twee van tevoren en bewaar ze dan¬†wanneer ze helemaal zijn afgekoeld voorzichtig en losjes gewikkeld in keukenpapier.

Ingredi√ęnten

 • 500 gr pittige geraspte kaas
 • 1,5 tl¬†gedroogde tijm
 • 1 tl¬†chilivlokken
 • 1 tl¬†maanzaadjes
 • Versgemalen zwarte peper
 • Materialen: bakpapier, 3 kommetjes, kookring van 5 cm, korte bamboe/sat√©stokjes

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Verdeel de kaas over 3 kommetjes. Meng in 1 kommetje de kaas met de tijm, de volgende met de chilivlokken en de laatste met de maanzaadjes. Maal ook boven elk kommetje wat peper en meng goed door.
 3. Maak met behulp van de kookring ca. 8 kaasrondjes per smaak op de bakplaat. Doe dit per batch want je hebt de ruimte nodig. Leg in elk rondje een bamboestokje.
 4. Bak de lolly‚Äôs in 8 tot 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en gaat bubbelen. Laat geheel afkoelen en haal ze dan voorzichtig los van het bakpapier. Je kunt het bakpapier met de kaaslolly’s voorzichtig van de plaat halen en op het aanrecht laten afkoelen. Ondertussen maak je op een nieuw vel bakpapier de volgende batch.
 5. Zet de lolly’s in een glaasje om te serveren.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*