Crispy sperziebonen

Crispy sperziebonen

Sperziebonen vind ik heerlijk, maar als ik ze kook moeten ze wel al dente zijn. Nog lekkerder vind ik het om iets extra’s met de bonen te doen. Bijvoorbeeld op z’n Italiaans of Indonesisch, of zoals dit recept lekker krokant geroosterd in de oven. Het recept is bovendien ideaal om kinderen die lastig zijn met groenten, toch sperziebonen te laten eten. Veel kinderen lusten het op deze manier namelijk wel, vooral als je het bonenfrietjes noemt. Geef ze er eventueel een klein schepje mayo of ketchup bij voor het idee.

Ingrediënten

  • 600  gr sperziebonen, puntjes eraf gesneden
  • 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 gr beschuitkruim
  • 100 gr panko (Japans broodkruim)
  • 2 eieren
  • Maïzena
  • Olijfolie
  • Olijfoliespray
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: bakpapier, kom, 2 diepe borden, tang

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spray het papier in met een dun laagje olie.
  2. Meng de bonen in een kom met een scheutje olie. Meng met je handen zodat je een goed gevoel hebt dat alle bonen met olie bedekt zijn. Voeg 2 theelepels maïzena toe en meng wederom goed door. Voeg eventueel meer maïzena toe tot alle bonen met een dun laagje bedekt zijn.
  3. Klop in een diep bord de eieren los met een eetlepel water. Meng in een ander bord de Parmezaan met het beschuitkruim en de panko en breng dit op smaak met zout en peper. Neem de helft eruit en zet dit apart. Dit om te voorkomen dat later niet al het kruim al gelijk plakkerig wordt door het ei.
  4. Neem een klein handje bonen en wentel ze door het ei en daarna door het kruimmengsel tot de bonen rondom goed bedekt zijn. Verdeel ze over de bakplaat. Doe dit met de rest van de bonen en vervang tussendoor het kruimmengsel.
  5. Bak de bonen in het midden van de oven ca. 12 minuten tot ze goudbruin zijn. Keer ze halverwege met een tang om.

Tip: de bonen zijn nog behoorlijk stevig als ze uit de oven komen. Wil je ze liever wat zachter, kook ze dan eerst kort (een minuut of 5) en dep ze heel goed droog voordat je ze gaat paneren.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*