Croissants eiersalade met gerookte zalm

Croissants eiersalade met gerookte zalm

Al struinend door de voorraad, koelkast en vriezer om te kijken wat ik nog kon gebruiken voor een nieuw weekmenu, kwam ik in de vriezer nog een klein pakje gerookte zalm tegen. Niet genoeg om in een maaltijd te verwerken, wel genoeg voor op een broodje. Dus heb ik het verwerkt in een eiersalade voor op croissants als zondagsbrunch!

Eiersalade

Eiersalade, of andere smeerbare salades, koop ik echt nooit in de supermarkt omdat het vaak meer mayonaise dan vulling is. Nou ben ik dol op mayo maar ik wil bij elke hap ook nog wat anders proeven. Normaal maak ik eiersalade altijd met verse bieslook maar nu heb ik dille gebruikt omdat ik toch nog een paar takjes had en omdat zalm en dille nou eenmaal een gouden combi zijn.

Nog dit: ik kan echt niet zonder mijn eierkoker. Zacht, halfhard of hard, het lukt echt altijd, maakt niet uit hoe groot de eieren zijn. En ze barsten ook nooit. Ik heb die van mij denk ik al een jaar of 15 en hij doet het nog steeds. Een kleine aanschaf waar je jaren plezier van hebt!

Ingrediënten

 • 4 croissants
 • 4 eieren
 • 100 gr gerookte zalm
 • Veldsla
 • Paar takjes dille
 • Mayonaise
 • ½ tl citroensap
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: pannetje of eierkoker, kom

Aan de slag!

 1. Kook de eieren hard en laat afkoelen in koud water.
 2. Hak dille fijn tot je ca. een dessertlepeltje vol hebt. Snijd de gerookte zalm en eieren in stukjes.
 3. Meng alles in een kom met citroensap en zoveel mayonaise tot het net een samenhangend geheel is en breng op smaak met zout en peper.
 4. Snijd de croissants open en beleg ze met veldsla en de eiersalade.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*