Croissants met pesto eieren, rauwe ham, Pecorino en rucola

Croissants met pesto eieren, rauwe ham, Pecorino en rucola

Vind je het leuk om wat meer werk van je lunch te maken, bijvoorbeeld in het weekend? Probeer dit dan eens! Croissants gevuld met pesto eieren, Pecorino, rauwe ham en rucola zijn supersimpel om te maken maar boordevol smaak. En ze zijn ook nog eens ideaal als je een eiwitrijk dieet volgt.

Pesto en ham voor de croissants

Om te beginnen heb ik de croissants niet zelf gemaakt. Ik heb dat wel eens gedaan vanaf scratch, dus ook zelf het bladerdeeg gemaakt, maar het kost zoveel tijd en werk. Ik vind het niet de tijd en moeite waard aangezien je overal verse croissants kunt kopen. Klassieke pesto maak ik weer wel altijd zelf want dat is gewoon veel lekkerder dan uit de supermarkt. Meestal maak ik gelijk een voorraadje en verdeel dat over kleinere, gesteriliseerde potjes zodat ik altijd pesto bij de hand heb. Ongeopende potjes kun je echt een tijdje bewaren. Je leest er hier meer over. Wat betreft de rauwe ham kies je wat jij lekker vindt of binnen je budget past. Vanwege het Italiaanse karakter van deze croissants, heb ik Parmaham gebruikt.

Tip! Ik kan me echt niet heugen wanneer ik voor het laatst eieren in een pannetje heb gekookt, ik zweer echt bij mijn eierkoker die ik al jaren heb. Of ik mijn eieren nou zacht, halfzacht of hard wil, ze zijn altijd precies goed!

Ingrediënten

 • 4 verse croissants
 • 4 grote eieren
 • 8 plakken rauwe ham naar wens
 • Stukje Pecorino
 • 4 el klassieke pesto (recept)
 • Handje rucola
 • Mayonaise
 • Versgemalen zwarte peper
 • Materialen: kookpan of eierkoker, kom

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden of 160 hete lucht.
 2. Kook de eieren hard en laat afkoelen in koud water.
 3. Snijd de croissants open maar niet helemaal door en leg ze met de gesneden kant zo open mogelijk op het rooster even in de oven.
 4. Pel de eieren en snijd ze in grove stukjes. Meng in een kom met de pesto en breng op smaak met peper.
 5. Schaaf wat plakjes Pecorino.
 6. Bestrijk de snijkanten van de croissants met mayonaise en beleg ze met Pecorino, ham, rucola en de pesto eieren.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*