
Crostini met paddenstoelen
Deze crostini’s heb ik onlangs gemaakt met de overgebleven paddenstoelen die ik had ingeslagen voor paddenstoelensoep. Crostini betekent uit het Italiaans vertaald ‘dun toastje’. Het is dan ook niets meer dan een dun sneetje geroosterd brood belegd met iets lekkers. Voor dit recept geef ik de benodigde hoeveelheden voor ca. 8 grote of 16 kleine crostini’s.
Ingrediënten
- 1 klein stokbrood
- 50 gr shiitake
- 50 gr cantharellen
- 50 gr oesterzwammen
- 50 gr kastanjechampignons
- 50 gr champignons
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- Blaadjes van 2 takjes tijm, gehakt
- Naaldjes van 1 takje rozemarijn, fijngehakt
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 25 gr boter (echte)
- Scheutje milde olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Hulpmiddelen: broodrooster/grill, koekenpan
Aan de slag!
- Hak alle paddenstoelen grof.
- Snijd het stokbrood in 8 heel schuine sneetjes of 16 kleine, rechte sneetjes van maximaal 1 cm dik. Meer sneetjes mag natuurlijk ook, dan moet je gewoon even kijken hoe je met het paddenstoelenmengsel uitkomt.
- Rooster de sneetjes brood aan beide zijden goed knapperig. Kies hiervoor de door jouw gewenste methode: broodrooster, grillpan, contactgrill of in de oven.
- Verhit de boter met een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit hierin op laag vuur heel kort de knoflook aan.
- Voeg de paddenstoelen, tijm en rozemarijn toe en bak al omscheppend tot de paddenstoelen zacht zijn.
- Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het paddenstoelenmengsel over de sneetjes brood.
Advertentie