Crostini napoletani

Oh wat kan ik hier toch van smullen! Crostini, dunne sneetjes getoast brood met een topping, worden in Italië als aperitiefhapje (antipasto; meervoud: antipasti) gegeten. De toppings kunnen eindeloos variëren, afhankelijk van streek, seizoen en wat men gewoon voorhanden heeft. Deze variant, crostini napoletani, met mozzarella, tomaat en ansjovis is mijn favoriet. Een heerlijk hapje vooraf aan een Italiaanse maaltijd of als je ’s avonds gezellig wilt borrelen met smakelijke hapjes!

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 8 sneetjes stokbrood
  • 2 bollen mozzarella
  • 8 ansjovisfilets
  • 2 rijpe tomaten
  • Snufje gedroogde oregano
  • Extra vergine olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: bakpapier

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de sneetjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze tijdens het voorverwarmen in de oven. Zo wordt het brood al licht geroosterd.
  2. Snijd uit de bollen mozzarella 8 plakken van gelijke grootte en dikte. De restjes eet je lekker op 😉
  3. Halveer de tomaten, schep de zaden en het vocht eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  4. Halveer de ansjovisfilets in de lengte.
  5. Neem de bakplaat uit de oven en beleg het brood met mozzarella, tomaat en ansjovis. Maal er wat peper en zout over en bestrooi met een snufje oregano. Sprenkel er nog wat olijfolie over en schuif de bakplaat in het midden van de oven voor ca. 10 minuten. Serveer direct.

[/directions]

Advertentie

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *