Eenvoudige bijgerechtsalade

Eenvoudige bijgerechtsalade

Dit is een salade waarvoor ik gewoon in de koelkast en voorraad heb gekeken wat opgemaakt moest worden. Een stukje komkommer, een tomaat, een aangebroken potje olijven, een restje verse pesto, er is altijd wel van alles te vinden waar ik nog iets mee kan. En zo heb ik pas dus deze salade gemaakt voor bij gebakken aardappels en een stukje vlees. Niets bijzonders, maar wel heel smakelijk! De hoeveelheden die ik voor mezelf heb gebruikt heb ik omgezet naar een recept voor vier personen.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 4 romatomaten
  • 200 gr komkommer
  • 20 zwarte olijven
  • 80 gr pesto
  • Stukje Parmezaanse kaas
  • Versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Snijd de ui in dunne halve ringen, de komkommer in stukjes en de olijven in ringetjes. Halveer de tomaten, lepel het vocht en de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Doe alles in een schaal en schep de pesto erdoor. Breng op smaak met wat peper.
  3. Schaaf grof wat Parmezaanse kaas erover.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*