Ei in toast met kaas

Ei in toast met kaas

Een zondagse brunch (of ontbijt als je niet uitslaapt) is voor mij niet compleet zonder een eitje. Zachtgekookt, scrambled, gebakken, gepocheerd, en cocotte het maakt mij niet uit, ik vind het allemaal even lekker. Dit eigerechtje heb ik ontelbare keren gemaakt, vaak ook als antikaterbroodje 😉 De ene keer met enkel ei en kaas als de vegetarische variant, de andere keer met een willekeurige hamsoort wanneer ik dat in huis had.

Ingrediënten

  • 4 sneetjes casinobrood
  • 4 eieren
  • 75 gr jong belegen of belegen kaas, geraspt
  • Boter
  • Optioneel: 4 plakjes ham naar keuze
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: bakplaat, bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de ovengrill voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Leg de sneetjes brood op de bakplaat en druk ze een stukje vanaf de korst met de bolle kant van een dessertlepeltje in zodat er een soort bakje ontstaat.
  3. Smeer de randen in met wat boter. Als je ook ham wilt gebruiken, leg dan in elke holte een plakje.
  4. Breek voorzichtig in elk ‘bakje’ een ei. Zorg ervoor dat de dooier heel blijft. Bestrooi de beboterde randen van het brood ruim met de kaas en maal wat zout en peper over het geheel.
  5. Schuif de bakplaat onder de grill en bak de broodjes ca. 10 minuten tot de kaas gesmolten is en de eieren gaar zijn.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*