Eva Solo, prachtig Deens design voor in en om de keuken

Eva Solo, prachtig Deens design voor in en om de keuken

Alles wat ik in de keuken gebruik moet functioneel zijn en van goede kwaliteit, maar het oog wil ook wat. Al helemaal als het voor op tafel is! Ik betaal liever wat meer zodat ik zeker weet dat het lang meegaat en mooi blijft. Zo heb ik een indrukwekkende set messen, een scala aan handige keukenhulpjes om het koken nog plezieriger te maken en pannen die al jaren meegaan en niet na verloop van tijd staan de wiebelen op het gas. Ik was echter niet meer zo tevreden over mijn servies. De saaie witte borden en een allegaartje aan mokken en glaswerk was ik zo spuugzat! Dus begon ik een online zoektocht om te kijken wat ik nou echt mooi vind en wat me voorlopig ook niet gaat vervelen. En zo stuitte ik op het Deense merk Eva Solo!

eva soloScandinavisch design is enorm populair en onderscheidt zich in functionaliteit en kwaliteit maar tegelijk ook een genot om naar te kijken. Zo niet anders voor Eva Solo. Ik kende de naam niet maar herkende wel direct hun iconische koffie- en theemakers en karaffen met de opvallende neopreen thermohoes met rits en ook de tweekleurige bekers met siliconen grip.

Eva Solo

eva soloEva Solo is een familiebedrijf dat terug gaat tot 1913 maar de grote doorbraak kwam in 1952 met een snijmachine voor brood en vlees, tot op de dag van vandaag nog steeds een design klassieker. Overigens de eerste van velen. De verschillende collecties van Eva Solo worden vandaag de dag wereldwijd verkocht. Door de sterke focus op design, functionaliteit en kwaliteit, bewijst het merk dat design meer is dan de uiterlijke vormgeving. Het is een combinatie van esthetiek, functionaliteit en de keuze van het juiste materiaal. Het resultaat is gebruiksproducten waar je met plezier naar kijkt en die je met plezier gebruikt. Het is dan ook niet gek dat Eva Solo producten vele malen bekroond zijn met wereldwijd beroemde design awards.

Eva Solo producten

eva soloToen ik aan het zoeken was naar een nieuw servies kwam ik op Woldring.nl terecht en daar stuitte ik dus op Eva Solo. Mijn eetservies is uiteindelijk van een ander merk geworden maar ik werd ook onmiddellijk verliefd op de asymmetrische 3PART glazen. Zo onderscheidend van wat je normaal in de winkels ziet! Ik geef toe dat ze niet spotgoedkoop zijn maar een mens mag altijd wat te wensen hebben en deze staan nu op mijn wishlist om bij elkaar te sparen 😉

Al verder snuffelend viel het mij op hoeveel het merk op het menu heeft staan. Niet alleen de prachtige glazen, iconische kannen met thermohoes en de bekende bekers in verschillende maten en kleuren, maar ook pannen in verschillende soorten en collecties, keukenmessen, prachtig vormgegeven thermoskannen, waterkaraffen, koffie- en theeaccessoires en allerlei handig keukenhulpjes om maar wat te noemen. En alles is even functioneel maar ook gewoon prachtig van vorm en lijn. Subtiel en niet te druk, strak maar ook opvallend. Ook een karaf met neopreen hoes staat inmiddels op mijn wishlist. Ik heb laatst mij enige karaf laten stuiteren dus ik heb een prima excuus voor een nieuwe!

Eva Solo najaar 2020

eva soloHet is voorspeld… regen, regen, regen. We krijgen een natte herfst. Niets zo lekker om vroeg de kaarsjes aan te steken en lekker met een dekentje op de bank te kruipen met een speciaalkoffie of een pot goede thee. Nu in coronatijd al helemaal want we zijn meer thuis dan ooit. Speciaal voor elk voorjaar en najaar bedenkt Eva Solo een nieuwe kleurcollectie, wat zorgt voor uniekheid. Dit najaar zijn een aantal producten zoals bekers, thermoskannen, onderzetters en karaffen met thermohoes verkrijgbaar in de herfstige kleuren granaatappel (foto hiernaast) en faded green (foto bovenaan). Kleuren die perfect tot hun recht komen in gezellig en warm licht!

Over Woldring

Alles wat je nodig hebt voor in en om de keuken, maar ook de badkamer en huis vind je bij Woldring. Opgericht in 1911 als klein, luxe warenhuis in het centrum van Groningen, tegenwoordig een bekende online naam in de wereld van servies en meer. Ook voor woonaccessoires, huisparfums en kerst kun je er terecht. Woldring onderscheidt zich vooral in de hoeveelheid collecties van bekende merken, onder andere Wedgwood, Villeroy & Boch, Royal Doulton, Alessi, Lampe Berger, Maxwell & Williams, Rosenthal, Lind DNA, Arzberg Tric, Iittala en XLBoom.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*