Fettuccine Alfredo met garnalen en dille

Fettuccine Alfredo met garnalen en dille

Fettuccine Alfredo is ultiem comfort food maar het vliegt door de hoeveelheid room, boter en Parmezaan wel direct naar je heupen 😉 Ik heb me daar inmiddels wel bij neergelegd. En aangezien ik 15 kilo ben afgevallen en nu op een perfect gewicht ben, mag het wel weer een keer. Vaak wordt hier ook nog kip aan toegevoegd maar deze keer heb ik het gemaakt met garnalen en dille.

Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo is één van de simpelste pastagerechten die Italië kent. De warme pasta wordt omgeschud met boter en Parmezaanse kaas en dat is het. Fettuccine is overigens hetzelfde als tagliatelle, het verschil is dat deze lintpasta in Noord-Italië tagliatelle wordt genoemd en rond Rome tot Zuid-Italië fettuccine. In Rome is deze pasta ontstaan, vandaar dat het altijd fettuccine wordt genoemd. Room hoort dus niet in een klassieke Alfredo, dat is samen met bijvoorbeeld kip (Chicken Alfredo) en vaak ook broccoli door de Amerikanen toegevoegd (ik vermoed door Italiaanse immigranten).

Ingrediënten

 • 300-400 gr fettuccine / tagliatelle
 • 500 gr grote rauwe gepelde garnalen
 • 4 teentjes knoflook
 • 100 gr Parmezaanse kaas
 • Half bakje dille
 • 250 ml room
 • 150 gr boter
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: kookpan, hapjespan

Aan de slag!

 1. Garnalen checken of ze nog darmkanalen hebben en verwijderen. Hak de knoflook en dille fijn en rasp de Parmezaan.
 2. Breng een grote pan water met zout (1 tl per liter water) aan de kook en kook de fettuccine beetgaar. Als de pasta eerder gaar is dan de saus, dan een kopje kookwater eruit nemen en de pasta afgieten in een vergiet.
 3. Verhit ondertussen 50 gram boter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de garnalen met wat zout en peper enkele minuten tot ze roze zijn. Neem uit de pan.
 4. Verhit de rest van de boter in de pan. Voeg de knoflook toe en fruit even kort aan. Roer de room en driekwart van de Parmezaan erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat ca. 4 minuten inkoken. Als de saus heel dik is, dan wat van het kookwater van de pasta toevoegen.
 5. Schep de fettuccine, garnalen en dille door de saus en warm nog even door.
 6. Verdeel fettuccine Alfredo over diepe borden en garneer met de rest van de Parmezaan en eventueel nog wat versgemalen peper.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*