
Fettuccine Alfredo
Fettuccine Alfredo is één van de simpelste pastagerechten die Italië kent. De warme pasta wordt omgeschud met boter en Parmezaanse kaas en dat is het. Het recept schijnt al sinds de 15e eeuw gemaakt te worden, maar kreeg de naam ‘Alfredo’ begin 20e eeuw door restaurateur Alfredo Di Lelio in zijn restaurant in Rome. Ik maak het zelf trouwens ietsjes uitgebreider door er ook nog mozzarella en room aan toe te voegen. De pasta wordt dan lekker romig.
Ingrediënten
- 400 gr fettuccine
- 60 gr (buffel)mozzarella, in heel kleine stukjes
- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 150 gr echte boter
- 200 ml room
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Materialen: kookpan, vergiet, hapjespan
Aan de slag!
- Kook de fettuccine in een ruime pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Laat uitlekken.
- Smelt ondertussen in een hapjespan de boter op laag vuur en voeg de room toe. Warm goed door maar laat niet koken. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de kazen toe en blijf roeren tot ze geheel gesmolten zijn.
- Voeg de pasta toe en roer goed door. Laat nog even doorwarmen en serveer direct.
Advertentie