Fideuà als bijgerecht

Fideuà als bijgerecht

Fideuà is een Spaans gerecht uit Valencia en is eigenlijk nagenoeg hetzelfde als paella, maar dan niet met rijst maar met vermicelli. Volgens een volksverhaal is dit gerecht ontstaan in de Spaanse stad Gandia, dichtbij Valencia, waar een aantal vissers paella wilden bereiden maar de rijst waren vergeten. In plaats daarvan gebruikten zij sliertvormige pasta. Als ik paella wil eten, dan maak ik dat gewoon met rijst. Maar door fideuà heb ik me laten inspireren om dit gerecht gewoon als bijgerecht te maken bij vis en groenten, dus zonder toevoeging van vis aan de fideuà zelf. Heerlijk hartig!

Ingrediënten

 • 200 gr vermicelli (of spaghetti), verkruimeld
 • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 1 ui, gesnipperd
 • 500 ml visbouillon
 • 2 el milde olijfolie
 • 2 tl gerookt paprikapoeder
 • Snufje gerookt zout en versgemalen zwarte peper
 • Hulpmiddelen: paellapan of grote koekenpan

Aan de slag!

 1. Verhit de olie op matig vuur in de pan en fruit de ui tot deze zacht en glazig is.
 2. Voeg de knoflook toe en fruit even mee.
 3. Voeg de vermicelli toe en bak al roerend mee tot deze bruin begint te kleuren.
 4. Roer het paprikapoeder erdoor en bak heel even mee.
 5. Voeg de bouillon toe en breng op smaak met een snufje gerookt zout en versgemalen peper.
 6. Breng aan de kook, draai het vuur vervolgens heel laag en laat zachtjes pruttelen (roer af en toe) tot de vermicelli zicht gaat ‘oprichten’. Dit duurt ongeveer een minuut of 10.

[bol_product_links block_id=”bol_578df3bc1481d_selected-products” products=”9200000058441536″ name=”paellapan” sub_id=”” link_color=”E6007E” subtitle_color=”3F3F3E” pricetype_color=”3F3F3E” price_color=”D94460″ deliverytime_color=”ACBB51″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*