Flatbread met garnalen en zongedroogde tomaatjes

Flatbread met garnalen en zongedroogde tomaatjes

Weer een recept waarvoor ik wat restjes heb opgemaakt. Ik had namelijk nog wat garnalen in de vriezer, een bijna leeg bakje kruidenroomkaas en bijna leeg potje zongedroogde tomaatjes en nog een paar takjes dille. Daarbij flatbread gemaakt en zo heb je een heerlijke, makkelijk te maken lunch. En in kleinere stukjes gesneden is het ook een fijn borrelhapje!

Flatbread

Flatbread wordt eigenlijk wel over de hele wereld gegeten. Van de naan in India tot de roti in Suriname. Als je deze lijst in Wikipedia bekijkt, zal het je verbazen hoeveel landen hun eigen vorm van flatbread hebben. Ik heb nu een soort naan met knoflook gemaakt maar deze keer niet van gistdeeg en gewoon in de pan gebakken. Dat gaat vrij snel omdat het deeg niet hoeft te rijzen. Door een combinatie van bakpoeder in zelfrijzend bakmeel en yoghurt, bolt het flatbread toch iets op en is het niet zo plats als bijvoorbeeld een tortilla. De Griekse pita is overigens ook een vorm van flatbread maar die maak je wel met gistdeeg. Het recept duurt overigens wel iets langer als je zelf ook het flatbread maakt!

Ingrediënten

 • 4 Griekse pita’s (recept) of Indiase naan (recept)
 • Bakje kruidenroomkaas
 • 250 gr rauwe gepelde garnalen
 • 8 zongedroogde tomaatjes
 • Paar takjes dille
 • Materialen: bakpapier

Aan de slag!

 1. Maak flatbread volgens één van de recepten of gebruik kant-en-klaar. Eventueel halveren als je ze als snack wilt serveren.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 3. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Check of de garnalen nog darmkanalen hebben en verwijder deze.
 4. Bestrijk flatbread met een laag kruidenroomkaas en verdeel de zongedroogde tomaatjes en garnalen erover. Leg ze op de bakplaat en doe in de oven tot de garnalen roze zijn.
 5. Pluk ondertussen wat dille fijn en garneer het flatbread daarmee.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*