Frittata met aardappel, kip en pesto

Frittata met aardappel, kip en pesto

Als je eens teveel pasta of aardappels hebt gekookt, gooi het dan niet weg want je kunt hiervan de volgende dag met eieren en wat andere ingrediënten een heerlijke frittata maken! Of je doet, zoals ik nu heb gedaan met aardappel, bewust extra koken. Omdat ik deze frittata met ook nog kip en pesto toch al op de planning had staan, heb ik toen ik eergister een stamppot maakte, gewoon alvast extra aardappels gekookt!

Frittata

De frittata is in Italië ontstaan uit armoede om restjes groenten en pasta op te maken van de vorige dag(en) en met een paar eieren erbij toch weer wat op tafel te zetten wat de maag vult. Voor mij is dit niet uit armoede maar absoluut wel om zo geen voedsel te verspillen. Ik gooi niet graag snel iets weg als het nog niet nodig is. Dan ga ik kijken naar wat ik er mee kan en wat ik nog in huis heb om toe te voegen. Eventueel koop ik er dan nog wat ingrediënten bij om het nog lekkerder te maken. Want het fijne aan frittata’s is dat je er echt alle kanten mee op kan, wat voor kliekjes of restjes je ook maar hebt. Ik heb bijvoorbeeld al drie verschillende versies met pasta want soms kook ik teveel pasta dan wat ik uiteindelijk nodig heb. Onderaan dit recept zie je meer frittata recepten!

Ingrediënten

 • 250 gr kip(dij)filet
 • 3 middelgrote vastkokende aardappels
 • 5 eieren
 • 2 el pesto
 • Paar blaadjes verse basilicum
 • 1 el neutrale olijfolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: kookpan, koekenpan

Aan de slag!

 1. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Kook ze in gezouten water beetgaar, giet af en laat droogstomen.
 2. Snijd ondertussen de kip in kleine kleine blokjes en klop de eieren los in een kom.
 3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip goudbruin en gaar. Voeg de pesto toe en bak even mee. Schep vervolgens de aardappel erdoor met wat zout en peper en bak nog even al omscheppend mee. Het geeft niet als de aardappels wat uit elkaar vallen.
 4. Giet de eieren in de pan en bak op matig vuur ca. 10 minuten tot de onderkant goudbruin is. Keer met behulp van een bord om en bak de andere kant ook in ca. 10 minuten goudbruin.
 5. Snijd ondertussen wat basilicum fijn.
 6. Snijd de frittata in punten, garneer met basilicum en serveer met een groene salade.

Meer frittata’s:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*