Frosé – granita van rosé met aardbeien

Frosé – granita van rosé met aardbeien

Frosé is weer zo’n heerlijk ‘zomerdrankje’ op bloedhete dagen (en op minder warme dagen natuurlijk ook). Of eigenlijk meer schaafijs dan een drankje. Net als de rosé cocktail die ik eerder deelde. Frosé is een samentrekking van frozen rosé en is dus eigenlijk wat de Italianen granita noemen. Alleen gebruik je hierin dus rosé in plaats van water bij het fruit, in dit geval aardbeien.

Frosé

Om frosé te maken moet de rosé eerst minstens een nachtje in de vriezer (alcohol bevriest minder snel dan water) maar daarna is het zo gepiept met een blender. Ik heb met behulp van een trechter ijsblokjeszakjes gebruikt omdat dat makkelijker invriezen is dan bakjes (ik heb geen ruimte over voor bakjes en die zakjes prop ik er gewoon nog bij). In een afsluitbare bak gieten kan ook maar dan heb je er wel meer werk aan omdat je het dan om de paar uur moet omscheppen met een vork anders zit je met een blok ijs. Voordeel daarvan is wel dat je dan gelijk al granita hebt en je dan op zich geen blender meer nodig hebt. De aardbeien kun je dan ook pureren met bijvoorbeeld een staafmixer. De aardbeien hoeven overigens niet per se vers te zijn omdat je ze toch pureert, een goedkoper alternatief is een doosje uit de diepvries. Hou je niet van aardbeien of ben je er allergisch voor, dan kun je ook frambozen gebruiken. Of geef er een draai aan met ander zomerfruit, zoals meloen! Meer over granita lees je hier.

Ingrediënten

  • 1 fles droge rosé
  • 300 gr aardbeien
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 1 citroen
  • Optioneel: 60 ml wodka of campari
  • Materialen: ijsblokjeszakjes of vormpjes, kom, blender

Aan de slag!

  1. Schenk de rosé in ijsblokjeszakjes -of vormpjes en leg minstens een nacht in de vriezer.
  2. Volgende dag: verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Meng ze in een kom met de suiker en laat een uurtje staan tot er sap vrijkomt van de aardbeien.
  3. Pureer de aardbeien met het sap en het sap van de citroen (en eventueel wodka of campari) in een blender. Voeg de rosé ijsblokjes toe en maal op de stand voor crushed ice.
  4. Schep in glazen, garneer eventueel met een stukje fruit en serveer direct.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*