Fudge van witte chocolade, kokos en limoen

Fudge van witte chocolade, kokos en limoen

Als je mij volgt, dan weet je dat ik echt niet van de zoetigheden ben maar dat ik het wel leuk vind om zoetigheden te maken voor anderen. Zoals deze fudge van witte chocolade met kokos en limoen. Uiteraard proef ik het altijd wel, maar na één stukje heb ik al echt genoeg zoetigheid gehad. Gelukkig is dit receptje goedgekeurd door liefhebbers en kan ik het met een gerust hart delen. En het fijne is; je kunt dit zelfs invriezen voor later gebruik! Deze fudge is lekker bij de koffie, maar bijvoorbeeld ook als onderdeel van een grand dessert na een uitgebreid diner.

Ingrediënten

 • 480 gr witte chocolade(druppels)
 • Blikje (ca. 400 gr) gezoete gecondenseerde melk
 • 1 limoen
 • 80 gr gemalen kokos
 • Boter
 • Optioneel: gemalen rode peperkorrels
 • Materialen: fijne rasp, lage bakvorm van 20 x 20 cm, bakpapier, glazen of metalen kom, kookpan, spatel

Aan de slag!

 1. Boen de limoen onder koud stromend water schoon, rasp de schil fijn en pers ‘m uit.
 2. Bestrijk de bakvorm met wat boter. Bekleed de vorm met een vel bakpapier en laat de randen overhangen. Door de vorm eerst met boter in te smeren, blijft het bakpapier goed op z’n plek.
 3. Verwarm de gecondenseerde melk au bain-marie in een glazen of metalen kom. Laat hierin de chocolade al roerend met een spatel smelten tot een mooi glad geheel.
 4. Neem de kom van de pan en roer 3 theelepels limoenrasp, 3 eetlepels limoensap, de kokos en eventueel de gemalen rode peperkorrels door het mengsel.
 5. Giet het mengsel in de bakvorm en verdeel gelijkmatig met een spatel. Dek af met een laag bakpapier en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
 6. Snijd de fudge met een scherp, nat mes in gelijke blokjes. In een luchtdicht afgesloten bakje kun je de fudge een week in de koelkast bewaren. In de vriezer kun je het tot 2 maanden bewaren.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*