Weer zo’n heerlijk en simpel gerechtje dat niet mag ontbreken wanneer je een tapasdinertje organiseert: kikkererwten met chorizo. Kan gewoon lauw of koud worden gegeten en is vooral snel klaar wanneer je kikkererwten uit pot of blik gebruikt.
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 400 gr kikkererwten (blik), uitgelekt
- 250 gr chorizo aan 1 stuk
- 1 ui, fijngesnipperd
- 7 el olijfolie
- 2 el sherryazijn
- 1 el peterselie, fijngehakt
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Hulpmiddelen: schaal, koekenpan
[/ingredients]
[directions title=”Aan de slag!”]
- Verwijder het velletje van de chorizo en snijd in blokjes.
- Meng in een schaal 6 eetlepels olie met de azijn en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin op matig vuur de ui tot deze zacht en glazig is. Voeg de chorizo toe en bak nog 3 minuten mee.
- Neem ui en chorizo uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
- Meng de kikkererwten, chorizo en ui door de dressing en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met de peterselie.
[/directions]
Advertentie
Geef een reactie