Garbanzos con chorizo

Weer zo’n heerlijk en simpel gerechtje dat niet mag ontbreken wanneer je een tapasdinertje organiseert: kikkererwten met chorizo. Kan gewoon lauw of koud worden gegeten en is vooral snel klaar wanneer je kikkererwten uit pot of blik gebruikt.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 400 gr kikkererwten (blik), uitgelekt
  • 250 gr chorizo aan 1 stuk
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 7 el olijfolie
  • 2 el sherryazijn
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: schaal, koekenpan

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

  1. Verwijder het velletje van de chorizo en snijd in blokjes.
  2. Meng in een schaal 6 eetlepels olie met de azijn en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin op matig vuur de ui tot deze zacht en glazig is. Voeg de chorizo toe en bak nog 3 minuten mee.
  4. Neem ui en chorizo uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
  5. Meng de kikkererwten, chorizo en ui door de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  6. Garneer met de peterselie.

[/directions]

Advertentie

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *