Garnalen, chorizo en groenten eenpansgerecht (Keto)

Garnalen, chorizo en groenten eenpansgerecht (Keto)

Dit eenpansgerecht van garnalen, chorizo en groenten is een koolhydraatarme en keto friendly makkelijke maaltijd die je in 20 minuten op tafel hebt staan. De chorizo geeft al veel smaak af aan het gerecht maar wat het nog extra lekker maakt, is het gebruik van een cajun kruiden- en specerijenmix. Kun je dit niet vinden, maakt niet uit want het is heel gemakkelijk zelf te maken met kruiden en specerijen die je doorgaans al in huis hebt.

Garnalen

Omdat je de garnalen hiervoor verhit, raad ik aan om echt rauwe te gebruiken. Grotere die al roze zijn en je vaak als cocktailgarnalen in de koeling van de supermarkt ziet, zijn al gekookt. En als je gekookte garnalen nogmaals gaat verhitten, worden ze hartstikke taai en rubberachtig. En je hoeft echt niet naar de visboer voor rauwe garnalen, want je vindt ze in de supermarkt ook gewoon in de diepvries, bijvoorbeeld van Klaas Puul. Zowel gepeld als ongepeld. Ik koop altijd ongepelde want dat scheelt weer werk. Wel altijd nog even checken of ze nog een darmkanaal hebben want je wilt geen garnalenpoep eten. Ik tenminste niet!

Ingrediënten

  • 300 gr rauwe gepelde garnalen
  • 150 gr chorizo, heel stuk
  • 1 à 2 courgettes (afhankelijk van de grootte)
  • 200 gr groene asperges
  • 1 ui
  • 2 el cajunkruiden (recept)
  • 2 el neutrale olijfolie
  • Paar takjes dille
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kom, hapjespan

Aan de slag!

  1. Check of de garnalen nog darmkanalen hebben en verwijder deze indien nodig. Snijd de chorizo en courgettes in halve plakjes en de ui in halve ringen. Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges en snijd ze verder in stukjes van ca. 3 cm.
  2. Meng in een kom de olie met de cajunkruiden en schep de chorizo en groenten erdoor.
  3. Verhit een hapjespan en bak de chorizo en groenten 5 tot 7 minuten tot de groenten zachter zijn. Schep de garnalen erdoor en roerbak nog even mee tot ze roze zijn.
  4. Verdeel de roerbak over kommen of borden en garneer met wat dille.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*