Garnalenspiesen met chorizo (BBQ)

Garnalenspiesen met chorizo (BBQ)

Afgelopen weekend was het barbecueweer bij uitstek. Helaas wordt het ’t komende Pinksterweekend weer minder, maar we gaan dit seizoen vast nog heel wat mooie dagen krijgen om de barbecue lekker te laten fikken. Deze Mediterrane garnalenspiesen heb ik in de loop der jaren heel wat keren op de barbecue gegrild, maar bij onverwacht minder mooi weer ook wel eens gewoon in een grillpan of op een tafelgrill bereid. Van de barbecue zijn de garnalenspiesen uiteraard wel het lekkerst, zeker als je ze op kooltjes grilt zodat ze die heerlijke rooksmaak krijgen!

Ingrediënten

 • 48 grote, rauwe garnalen, gepeld
 • 24 plakjes chorizo van ca. ½ cm dik
 • 2 rode pepers, zonder zaden en zaadlijsten fijngehakt
 • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 7 gr verse rozemarijn, naaldjes afgerist
 • 200 ml olijfolie
 • Versgemalen zeezout
 • Hulpmiddelen: kom, maatbeker, staafmixer, 12 satépennen, barbecue, grillpan of tafelgrill

Aan de slag!

 1. Als je houten satépennen gebruikt, laat deze dan een paar uur weken in water zodat de pennen niet verbranden op de barbecue.
 2. Verwijder de darmkanalen van de garnalen wanneer deze nog aanwezig zijn. Je wilt immers geen poep eten… Het darmkanaal is de grijze streep die je over de rug van de garnaal ziet lopen. Snijd de rug in de lengte licht in met een scherp mesje en trek het darmkanaal eruit. Spoel de garnalen onder koud stromend water na en dep ze droog. Doe ze in een kom.
 3. Doe de olijfolie, rode peper, knoflook en rozemarijn in een maatbeker en pureer met een staafmixer. Breng het mengsel op smaak met zout en schenk het over de garnalen. Schep goed om en laat minstens een uur marineren.
 4. Rijg nu op satépennen 2 garnalen, een plakje chorizo, 2 garnalen en nog een plakje chorizo.
 5. Gril de spiesen in ca. 5 minuten om en om op de barbecue of in een grillpan of op een tafelgrill. De garnalen moeten mooi roze gekleurd zijn.

[bol_search_form limit=”6″ block_id=”bol_5731d3eb7de0c_search-form” cat_id=”11764″ cat_select=”0″ default_search=”barbecue” name=”barbecue” sub_id=”” link_color=”E6007E” subtitle_color=”3F3F3E” pricetype_color=”3F3F3E” price_color=”D94460″ deliverytime_color=”ACBB51″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*