Gazpacho van tomaten, komkommer en maïs

Gazpacho van tomaten, komkommer en maïs

Toen ik deze gazpacho maakte, was het voor het eerst dit jaar weer eens bloedheet 🥵 Niets is dan zo lekker dan een gezond, ijskoud soepje! Deze met tomaten, komkommer en maïs is ook nog eens sneller klaar met minder ingrediënten dan de klassieke gazpacho Andaluz, waar bovendien paprika in zit en vaste volgers weten dat ik daar geen fan van ben 🤢

Gazpacho

Gazpacho komt uit Spanje en is van origine een ijskoude, rauwe groentesoep met meestal tomaten en paprika in de basis. Vlees en bouillon komen in originele recepten niet voor maar hey, je bent altijd vrij om te experimenteren. Voor deze was het niet nodig, maar ik heb het bijvoorbeeld voor het hartige wel toegevoegd toen ik vorig jaar een meloen gazpacho maakte tijdens een hittegolf, want anders zou het een dessertsoep zijn geworden. Gazpacho stilt de honger, lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige vitamines en zout. Het is lekker als amuse, voorgerecht en hoofdgerecht maar ook als gezond groenteshotje voor tussendoor! Meer over de soep lees je hier.

Ingrediënten

  • 6 rijpe roma tomaten
  • 1 komkommer
  • 150 gr maïs uit blik
  • ¼ bakje koriander of peterselie
  • Sap van een limoen
  • Tabasco
  • Extra vergine olijfolie
  • Schijfjes limoen ter garnering
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: blender

Aan de slag!

  1. Schil de komkommer en snijd in blokjes. Snijd ook de tomaten in stukjes.
  2. Maal tomaten en komkommer samen met de maïs, limoensap, koriander of peterselie en 200 ml water in een blender tot het vloeibaar is. Als de gazpacho te dik is, dan nog wat water toevoegen. Breng op smaak met tabasco, zout en peper en zet in de koelkast tot de gazpacho goed koud is.
  3. Verdeel de gazpacho over kommen of glaasjes en druppel er wat olijfolie over. Garneer met een schijfje limoen.

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*