Gebakken dichte tortilla met Margherita pizzavulling en kip

Gebakken dichte tortilla met Margherita pizzavulling en kip

Fastfood vrijdag! Deze gebakken tortilla heb ik gemaakt met een restje kip en een Margherita pizzavulling. Eigenlijk een soort calzone pizza Margherita maar dan in een dichtgevouwen tortilla die je in de pan bakt. Een pizza Margherita bestaat uit niet meer dan tomaat, mozzarella en verse basilicum. Rood, wit en groen, de tricolore, oftewel de drie kleuren van de Italiaanse vlag. In deze gebakken tortilla zit dan ook tomatensaus, mozzarella en basilicum maar ook nog verse tomaatjes, kip en Parmezaanse kaas.

Kip in de tortilla

Al komt het in veel huishoudens waarschijnlijk niet vaak voor, maar mocht het wel zo zijn dan is deze gebakken tortilla met pizzavulling ideaal om een restje kip op te maken. Ik heb zo nu en dan gegaarde kip over omdat ik dan voor de foto meer heb gemaakt dan wat ik op kan. Meestal maak ik dan van de rest een simpele kipsalade voor op brood. Of zoals pas geleden had ik op zondag zin een een gegrild kippetje van de poelier (op zondag kook ik bijna nooit, dan bestel ik iets of koop iets makkelijks, of eet ik een kliekje) maar die hele kip krijg ik echt niet op. Wel de krokante velletjes trouwens 😉 De rest van die kip (met name de borstfilet) is in de vriezer gegaan en heb ik nu gebruikt voor deze tortilla. Voor een lekkere crunch kun je bijvoorbeeld ook kipschnitzels gebruiken of je paneert zelf platgeslagen kipfilet of kipdijfilet. En als je niet per se gepaneerd wilt, kun je natuurlijk ook gewoon kleine kipblokjes goudbruin bakken.

Tomatensaus kun je ook zelf maken met verse tomaten of met een blik tomatenblokjes of pakje passata maar je kan ook gewoon smokkelen met een potje pastasaus. Ik ben niet van die potjes (en pakjes en zakjes) maar wel van de blikken tomatenblokjes (bevatten geen onnodige toevoegingen) dus heb ik zelf met tomatenblokjes en Italiaanse kruiden een snelle tomatensaus gemaakt.

Ingrediënten

 • 4 grote tortilla’s
 • 300 gr gegaarde kip in stukjes (zie tips boven)
 • 200 gr geraspte mozzarella of 2 bollen
 • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
 • 16 cherrytomaatjes
 • Tomatensaus
 • Verse basilicum
 • Neutrale olijfolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Optioneel: bloem, ei en paneermeel om de kip te paneren
 • Materialen: koekenpan, aluminiumfolie, prikkertjes

Aan de slag!

 1. Snijd de tomaatjes in kwarten. Bollen mozzarella in dunne plakje snijden.
 2. Bestrijk de tortilla’s met tomatensaus en beleg met kip, mozzarella, tomaatjes, Parmezaan en basilicumblaadjes en maal er wat peper en zout over.
 3. Vouw ze rondom stevig geheel dicht en zet vast met prikkertjes.
 4. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak een tortilla met de gevouwen kant naar beneden in ca. 3 minuten goudbruin. Keer om en bak de andere kant ook nog ca. 3 minuten. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie (met de glanzende kant naar beneden). Herhaal met de overige tortilla’s.
 5. Serveer ze warm met eventueel nog wat Parmezaanse kaas erover geraspt.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*