Gebakken gnocchi met spinazie, kappertjes, ui en rode pesto

Gebakken gnocchi met spinazie, kappertjes, ui en rode pesto

Een makkelijke, vegetarische maaltijd vandaag. Hoewel… makkelijk als je de gnocchi niet zelf maakt maar gewoon koopt. Maak je ze wel zelf, dan kost het uiteraard meer tijd dan de aangegeven 40 minuten voor dit recept. Hiervoor worden de gnocchi niet gekookt maar gebakken tot ze een goudbruin en krokant korstje hebben. De romige saus van spinazie, kappertjes, ui, knoflook en rode pesto is echt supersimpel te maken!

Gnocchi maken

Gnocchi (spreek uit als njokkie) maken is helemaal niet moeilijk maar het is wel even wat werk. Je kunt dit echter wel al gewoon eerder op de dag doen, of desnoods een avond van tevoren, zodat je je later enkel hoeft te concentreren op de rest van het recept. Je maakt gnocchi trouwens van gekookte aardappels en bloem. Ze worden ook wel gemaakt van enkel bloem maar de aardappelvariant is het meest gebruikelijk. En het fijne is dat je voor deze pasta geen pastamachine nodig hebt. Vind je het echt teveel gedoe om zelf te maken, je vind gnocchi ook gewoon in de supermarkt (bijvoorbeeld van Grand Italia) maar dat is toch niet hetzelfde als vers want de supermarktversie is houdbaar gemaakt met allerlei toevoegingen.

Ingrediënten

  • 500 gr verse gnocchi (recept)
  • 400 gr spinazie, gewassen
  • 150 gr rode pesto
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • 250 ml (kook)room of sojaroom
  • 50 gr zaden- en pittenmix
  • 3 el neutrale olijfolie
  • Stukje Parmezaanse kaas
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: hapjespan, koekenpan, schaaf

Aan de slag!

  1. Snipper de ui en de knoflook.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gnocchi in 10 tot 15 minuten goudbruin en krokant. Schep uit de pan.
  3. Fruit de ui enkele minuten in de olie. Voeg de knoflook toe en bak nog heel even mee. Voeg nu handje voor handje de spinazie toe tot alles zo goed als geslonken is. Doe de room, rode pesto en kappertjes erbij, breng op smaak met zout en peper en laat het geheel doorwarmen. Schep tot slot de gnocchi erdoor.
  4. Rooster ondertussen de zaden en pitten in een droge koekenpan.
  5. Verdeel de gnocchi over diepe borden of kommen en garneer met de zaden en pitten en wat geschaafde Parmezaanse kaas.

Meer gnocchi:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*