Geblakerde kipfilet

Geblakerde kipfilet

Geblakerde kipfilet, het klinkt alsof het niet erg gezond is. Maar dat valt gelukkig mee. De kip is niet verbrand maar ziet er donker uit door het specerijenmengsel waarmee het wordt ingewreven. De specerijen worden tijdens het bakken donker van kleur en zorgen echt voor een heerlijk smaak. Kipfilet wordt al snel droog door het bakken, maar door het deksel op de pan te houden blijft de kip iets sappiger. Mag het desalniettemin voor jou nog iets vetter, gebruik dan kipdijfilet.

Ingrediënten

  • 4 kipfilets, op kamertemperatuur
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • 2 el olijfolie
  • Materialen: kommetje, hapjespan met deksel

Aan de slag!

  1. Meng in een kommetje alle specerijen en wrijf de kipfilets ermee in. De kip moet echt een lekkere laag van dit mengsel hebben.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipfilets op vrij hoog vuur om en om aan. Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en bak ze nog eens 7 minuten per kant.
  3. Het is de bedoeling dat de kip er een beetje geblakerd uitziet. Niet omdat het verbrand is, maar omdat het specerijenmengsel donker kleurt door het bakken.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*