Gedroogde ham rolletjes met champignons en salade

Gedroogde ham rolletjes met champignons en salade

Eigenlijk had ik dit als hartig hapje voor tussendoor voor mijn lief als keto snack maar uiteindelijk heb ik het gecombineerd met een gemengde salade. Maar deze gedroogde ham rolletjes met een vulling van champignons, sjalot, kappertjes en roomkaas kunnen dus ook prima als borrelhapje.

Gedroogde ham

Wat betreft de gedroogde ham heb ik hiervoor Serranoham gebruikt omdat dat een goed stevig hamsoort is en daardoor goed op te rollen. Maar uiteraard kun je ook een andere rauwe, gerookte hamsoort gebruiken of zelfs een heel andere ham, zoals achterham of schouderham. En heb je het liever wat magerder dan is rosbief of kipfilet ook prima.

Ingrediƫnten

  • 12 plakjes gedroogde ham
  • 200 gr (kastanje) champignons
  • 1 sjalotje
  • 100 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 3 el kappertjes
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: gemengde salade en dressing
  • Materialen: koekenpan, kom

Aan de slag!

  1. Snipper het sjalotje en hak de champignons fijn.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak sjalot enkele minuten tot het zacht is. Voeg de champignons en knoflookpoeder toe en bak nog ca. 2 minuten tot ook de champignons zacht zijn. Neem de pan van het vuur en laat voldoende afkoelen.
  3. Hak ondertussen de kappertjes fijn.
  4. Roer de roomkaas los in een kom en meng de kappertjes en champignons erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Lepel op elk plakje gedroogde ham wat van het champignonmengsel en rol ze op.
  6. Optioneel: maak een gemengde salade met dressing naar keuze en leg daar de hamrolletjes op.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*