Gefrituurde surimi chips

Gefrituurde surimi chips

Of het zo moest zijn! Ik had nog een paar surimisticks in de koelkast liggen en die moesten echt op. Een gesloten verpakking surimi blijft best lang goed maar deze geopende verpakking lag er al twee weken, nog over van de broodsushi. Dat ze nog goed waren is omdat de koelkast maar op 5 graden staat en dat helpt zeker om producten langer goed te houden. Enfin, ik wilde ze dus eigenlijk uit het vuistje eten maar per stom toeval kwam ik op Instagram iets tegen wat mijn aandacht trok: gefrituurde surimi crackers. Al vind ik het dus meer chips dan crackers, vandaar dat ik ze zo heb genoemd. Doodeenvoudig om te maken en lekker dat dit is! Ik vond het jammer dat ik er nog maar een halve verpakking had, ze waren zo op. Deze week staat surimi zeker weer op mijn boodschappenlijstje!

Ik heb de chips overigens enkel met zeezout omgeschud maar je kunt uiteraard ook droge kruiden en/of specerijen naar wens gebruiken, bijvoorbeeld chilipeper, dille, knoflookpoeder, uienpoeder etc.

Ingrediënten

 • 250 gr surimisticks
 • 1 el maïzena
 • 500 ml zonnebloemolie
 • Fijn zeezout
 • Materialen: bakpapier, braadpan (en kookthermometer) of friteuse, kom, schuimpsaan

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 50 graden.
 2. Surimisticks zijn opgerold. Zoek het begin en rol ze uit. Scheur ze daarna in reepjes. Leg de reepjes los van elkaar op een bakplaat met bakpapier en laat 20 minuten drogen in de oven.
 3. Verhit ondertussen de olie in de braadpan (of friteuse) tot 170 graden.
 4. Schud de surimi in een kom om met de maïzena.
 5. Frituur ze in 2 porties tot ze beginnen te verkleuren. Dit duurt maar 2 tot 3 minuten. Schep met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een kom met keukenpapier.
 6. Schud de reepjes vervolgens om met zout of kruiden/specerijen naar wens.

Tip! Gooi de olie na gebruik niet weg, je kunt het prima nog een paar keer gebruiken. Ik filter de olie in een trechter met een koffiefilter erin. Het neemt uiteraard wel wat smaak van wat je frituurt aan maar ik vind dat geen probleem.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*