Gegrilde biefstuk met rozemarijn, knoflook en citroen

Gegrilde biefstuk met rozemarijn, knoflook en citroen

Biefstuk marineren in citroensap is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is echt enorm lekker. Bovendien heeft het citroensap nog een voordeel: door het zuur verandert de eiwitstructuur van het vlees waardoor er al een soort van garing ontstaat. Daardoor kan het grillen ook weer korter. Het lekkerste is op een barbecue met kooltjes, maar ook in een grillpan is het resultaat heerlijk!

Ingrediënten

  • 4 biefstukken
  • Sap van een citroen
  • 4 el droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 takjes rozemarijn, naaldjes grof gehakt
  • 2 el milde olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: kom, grote schaal, grillpan of barbecue

Aan de slag!

  1. Klop in een kom een marinade van citroensap, wijn, olijfolie, knoflook en rozemarijn en breng op smaak met zout en peper.
  2. Sla de biefstukken iets platter en leg ze in de schaal zonder dat ze elkaar overlappen. Giet de marinade erover. Dek af en zet een uur in de koelkast, draai de biefstukken halverwege een keer om.
  3. Neem de schaal uit de koelkast en laat nog ca. een half uur staan.
  4. Neem het vlees uit de marinade en grill in de grillpan of op de barbecue 2 tot 4 minuten per kant afhankelijk van jouw gewenste cuisson: rare, medium of well done.
  5. Lepel er eventueel nog wat van de marinade over.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*