Gegrilde caesarsalade met kip en caesardressing

Gegrilde caesarsalade met kip en caesardressing

Het is makkelijke maandag en het is lente, dus weer tijd voor een maaltijdsalade! Ik had echt weer eens zin in een eenvoudig caesarsalade maar ik heb er nu een gegrilde versie van gemaakt. Dus met gegrilde sla en gegrilde kip, en natuurlijk met een huisgemaakte caesardressing. Voor de sla had ik romaine of baby romaine (little gem) nodig maar dat was helaas weer eens op bij mijn super. Dus heb ik nu maar gewoon ijsbergsla gebruikt. Evengoed lekker knapperig!

Caesarsalade

De caesarsalade is in 1924 in de bedacht door restaurateur Caesar Cardini, die in San Diego VS woonde en in Tijuana in Mexico werkte. Op 4 juli, een nationale feestdag, had hij in zijn restaurant door grote drukte nog maar nauwelijks ingrediënten in de keuken en moest hij wat verzinnen om zijn gasten toch nog iets te eten te kunnen geven. Met wat hij nog had, maakte hij aan tafel met een dramatische flair een salade. En zo werd de caesarsalade geboren. Zijn versie bestond uit niet meer dan bindsla (romaine), croutons, knoflook, Parmezaanse kaas, een gekookt ei, Worchestershiresaus, olijfolie en citroensap. Tegenwoordig is de caesarsalade in restaurants in verschillende varianten verkrijgbaar, meestal met ansjovis en/of (gerookte) kip en een caesardressing. Die afhankelijk van de maker ook weer verschilt in ingrediënten.

Ingrediënten

 • 1 kipdijfilet
 • 2 kropjes baby romaine (little gem)
 • 2 dikke sneden brood
 • Stukje Parmezaanse kaas
 • Neutrale olijfolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Voor de dressing:
 • Volg dit recept
 • Materialen: kom voor de dressing, grillpan, aluminiumfolie, schaaf

Aan de slag!

 1. Maak eerst de dressing volgens (half) recept en zet tot gebruik in de koelkast.
 2. Verhit een grillpan goed heet tot deze gaat walmen.
 3. Halveer de kropjes sla maar laat de aanzet zitten zodat ze niet uit elkaar vallen. Bestrijk de kip met wat olie en kruid met zout en peper.
 4. Grill de kip 5 tot 6 minuten per kant gaar. Check met een prikker in het dikste deel of de kip gaar is. Als er roze sap uitkomt, dan heeft het langer nodig. Is het helder, dan is de kip gaar. Wikkel in aluminiumfolie en laat rusten.
 5. Grill vervolgens het brood om en om tot het goudbruin is en strepen heeft.
 6. Bestrijk de snijkanten van de sla en grill deze ook tot ze bruine randjes en strepen hebben. Snijd ondertussen het brood in croutons en de kip in plakjes.
 7. Verdeel de halve kropjes sla over borden en daarover de kip en de croutons. Besprenkel met de caesardressing en schaaf er nog wat Parmezaan over.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*