Gegrilde groentespies met halloumi (BBQ)

Gegrilde groentespies met halloumi (BBQ)

Vegetarische recepten voor op de barbecue vind ik lastig. Al eet ik zeker een dag per week geen vlees, ik ben nou eenmaal geen vegetariër. Voor op de barbecue ben ik dan ook nooit verder gekomen dan een groentespies. Maar dan wel met halloumi om het een beetje aantrekkelijker te maken. Halloumi is een onrijpe Cypriotische kaas, gemaakt van een mengsel van geiten- en schapenmelk. De kaas is wat rubberachtig en heeft een hoog eiwitgehalte. En door dat hoge eiwitgehalte, kan de kaas worden gegrild of gebakken zonder dat het smelt, maar juist een krokant korstje krijgt. De spies kun je uiteraard buiten het seizoen ook grillen in een grillpan of op een tafelgrill.

Ingrediënten

 • 250 gr halloumi
 • 1 courgette
 • 1 gele paprika
 • 1 rode ui
 • 16 cherrytomaatjes
 • 1 tl gedroogde tijm
 • Olijfolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Hulpmiddelen: 8 satépennen, kwastje, barbecue, grillpan of tafelgrill

Aan de slag!

 1. Als je houten satépennen gebruikt, laat deze dan een paar uur weken in water zodat de pennen niet verbranden op de barbecue.
 2. Snijd de halloumi in 16 gelijke blokjes.
 3. Snijd de courgette in plakjes van 3 à 4 cm dik en halveer ze.
 4. Halveer de paprika, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd in grove stukjes.
 5. Verwijder de schil en het kroontje van de ui. Halveer in de lengte en halveer deze stukken wederom in de lengte. Halveer de stukken vervolgens in de breedte.
 6. Rijg op de satépennen om en om de gesneden groenten, hele tomaatjes en de halloumi.
 7. Bestrijk de spiesen met wat olie, bestrooi ze rondom met de tijm en maal er wat zout en peper over.
 8. Gril de spiesen in 4 tot 5 minuten gaar en draai ze regelmatig om.

[bol_search_form limit=”6″ block_id=”bol_5735ea3ead197_search-form” cat_id=”11764″ cat_select=”0″ default_search=”barbecue” name=”barbecue” sub_id=”” link_color=”E6007E” subtitle_color=”3F3F3E” pricetype_color=”3F3F3E” price_color=”D94460″ deliverytime_color=”ACBB51″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*