Gegrilde wagyu met knapperige fijne salade

Gegrilde wagyu met knapperige fijne salade

Wagyu, echt het aller, allerlekkerste rundvlees wat er is! En ook het duurste… Ik heb mezelf er eens op getrakteerd, maar dat stukje vlees (van ca. 250 gram) op mijn bord heeft me wel zo’n 30 euro gekost 🤭 Dusss… neem gerust ‘gewone’ biefstuk als dit te gortig voor je is. Ik ga dit ook zeker niet maandelijks doen 😉 Doe je het wel een keer? Please, please, please niet doorbakken, dat is echt mishandeling van zulk mooi vlees! Echt, laat het rood of iets rosé vanbinnen, dan smelt het op je tong. Een snijd alsjeblieft eventuele vetrandjes er niet af voor het bakken of grillen. Het vet geeft zoveel smaak! Als je dit niet wilt eten (ik eet het wel), dan snijd je het er na bereiding pas af.

De recepten voor de knapperige salade en de saus in Japanse stijl heb ik overigens niet zelf bedacht. Ik stuitte hierop op 24Kitchen toen ik nog wat op wagyu aan het googelen was. De salade heb wel ik een klein beetje aangepast naar eigen smaak. De moeilijkheidsgraad van het gehele recept heb ik één én twee sterren gegeven. De salade is één ster, het perfect bereiden van biefstuk is een ster meer.

Ingrediënten

  • 4 wagyu steaks (of gewone biefstuk)
  • 1 grote rode ui
  • 5 el panko (Japans broodkruim)
  • 3 à 4 takjes bladselderij
  • ½ komkommer
  • ½ rettich (of 4 radijsjes)
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl zwart sesamzaad
  • 250 ml balsamicoazijn
  • 300 ml runderbouillon
  • 4 el sojasaus
  • 3 el rijstazijn
  • 3 el bruine suiker
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: steelpannetje, koekenpan, schaal, grillpan, (kleine kommetjes)

Aan de slag!

  1. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaden eruit. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Snijd ook de rettich (of radijsjes) in piepkleine blokjes. Snipper de ui heel fijn. Pluk de selderijblaadjes van de takjes en hak heel fijn.
  2. Doe de balsamicoazijn, runderbouillon, sojasaus, rijstazijn en bruine suiker in een steelpannetje en laat op laag vuur, het liefst op een sudderplaatje, zachtjes inkoken tot een stroperige saus.
  3. Rooster ondertussen de panko in een droge koekenpan op laag vuur goudgeel.
  4. Meng in een schaal de gesneden groenten met de sesamolie, sesamzaadjes en de panko.
  5. Verhit een grillpan en grill de steaks naar wens rare of rosé. Maal er dan pas peper en zout over.
  6. Snijd het vlees in plakjes en serveer met de salade en de saus. De saus kan je er al overheen lepelen of apart in een kommetje erbij serveren.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*