Gegrilde wrap met rosbief en remoulade met bleekselderij

Gegrilde wrap met rosbief en remoulade met bleekselderij

Makkelijke maandag met alles wat ik in huis had! Ik had van een ander recept afgelopen weekend nog wat rosbief over en dat moest echt op want dungesneden rosbief kun je niet te lang bewaren. Ook had ik nog een aangebroken verpakking tortilla’s en bleekselderij in huis. En zo werd dit een gegrilde wrap met rosbief en een remoulade met bleekselderij. Voor velen is dit misschien eerder een lunch maar ik kan hier prima mijn avondmaal mee doen. Ook lekker om in kleinere stukjes als hapje te serveren!

Wrap met rosbief

Eigenlijk heb ik al een recept voor een wrap met rosbief waar ik gewoon op terug had kunnen vallen, maar ik heb nou eenmaal deze website waarvoor ik minstens vijf nieuwe recepten per week wil maken. Dus ook als ik met overblijfsels werk om aan te tonen dat je echt geen voedsel hoeft te verspillen. Dat staat bij mij hoog in het vaandel! Ik beken wel dat hiervoor inspiratie heb opgedaan want soms weet ik het ook even niet meer als je voor elke dag weer iets nieuws moet verzinnen. Ik kwam uit bij Jeroen Meus, een Vlaamse tv-chef van het programma Dagelijkse Kost (elke werkdag te zien op de Vlaamse zender Eén). Echter heb ik de wrap met wel weer met wat aanpassingen gemaakt.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

 • 4 grote tortilla wraps
 • 300 gr dungesneden rosbief (meer mag ook)
 • 1 à 2 stengels bleekselderij
 • Verse peterselie
 • 1 sjalotje
 • 2 middelgrote zure augurken
 • 1 el kappertjes
 • 3 el mayonaise
 • 1 tl mierikswortel
 • Citroen- of limoensap
 • Mosterd
 • IJsbergsla
 • Rucola
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: kom, grillpan

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

 1. Schil de draden van de bleekselderij en snijd in piepkleine blokjes. Hak vervolgens het mes er nog even doorheen om het nog fijner te maken. Hak peterselie fijn tot ca. 2 eetlepels. Snipper het sjalotje heel fijn en hak de augurken en kappertjes fijn.
 2. Meng dit alles in een kom met de mayonaise en mierikswortel en breng de remoulade op smaak met citroen- of limoensap, zout en peper.
 3. Bestrijk de wraps met mosterd, beleg met ijsbergsla en rosbief en maal er wat peper over.
 4. Verdeel vervolgens bleekselderij remoulade over de rosbief en daarop rucola. Rol de wraps goed op.
 5. Verhit een grillpan goed heet en grill de wraps rondom. Leg ze eerst op de naad zodat ze daarna niet meer open vallen. Ben je hier niet zeker van, zet dan vast met een prikkertje.

[/directions]

Ook lekker:

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *