Gegrilde zalm salade met pittige yoghurtsaus (Keto)

Gegrilde zalm salade met pittige yoghurtsaus (Keto)

Het was de bedoeling dat ik keto taco’s zou maken met gegrilde zalm en pittige yoghurtsaus. Voor de tortilla’s had ik een recept gevonden van een beslag van gemalen knabbelspek, eieren en roomkaas. Maar dat ging totaal mis bij het bakken, het werkte echt niet. Bij het omkeren vielen ze uit elkaar en bovendien smaakte het gewoon naar gebakken ei. Kun je net zo goed gewoon kleine omeletjes bakken. Is ook nog een stuk voordeliger. Had ik beter de tortilla’s van courgette en kaas kunnen maken die ik al eens eerder had gemaakt en wel enorm lekker waren. Anyway, we moesten toch eten dus heb ik er maar een salade van gemaakt met alle ingrediënten die  ik voor de taco’s ook zou hebben gebruikt. Wil je dit wel als taco’s eten, dan heb je voor deze hoeveelheid enkel minitortilla’s nodig. Het recept is dan goed voor acht taco’s.

Gegrilde zalm

Om te beginnen, let er altijd op bij het kopen van zalm (sowieso bij alle vis) of het een MSC (wilde zalm) of ASC (gekweekte zalm) keurmerk heeft. Dan weet je zeker dat de vis duurzaam gevangen of gekweekt is. Ik heb hier zalmfilets met huid gebruikt want dan valt het niet zo snel uit elkaar tijdens het verwarmen, in dit geval grillen. Eenmaal gaar, dan trek je het vlees heel gemakkelijk in flakes van de huid.

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets met huid
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Voor de yoghurtsaus:
  • 200 ml dikke yoghurt
  • 1 el sriracha of andere hete saus
  • Sap van 1 limoen
  • Verder nodig:
  • Paar bladeren ijsbergsla
  • Tomatensalsa (recept)
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: aluminiumfolie, 2 kommen

Aan de slag!

  1. Verwarm de ovengrill (bovenwarmte) voor op 200 graden. Wrijf de zalm in met paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
  2. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg de zalm met de huid naar beneden erop. Schuif dicht onder de grill en grill 7 tot 8 minuten.
  3. Meng ondertussen de ingrediënten voor de yoghurtsaus en maak de salsa.
  4. Leg de bladeren ijsbergsla op elkaar, rol ze op en snijd in reepjes. Verdeel dat over borden, daarover de salsa en tot slot de zalm. Serveer de salade met de yoghurtsaus.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*