Geitenkaas en roomkaas dip of spread met kruiden

Geitenkaas en roomkaas dip of spread met kruiden

Restjes opmaken! Ik was weer eens aan het struinen in de koelkast en de voorraad om te zien wat ik nodig op moest maken. Had dus nog wat geopende verpakkingen geitenkaas en roomkaas, beiden nog net op datum. Daarvan heb ik een spread/dip gemaakt met kruiden (peterselie en dille), knoflook, sjalot, chilivlokken en citroensap.

Als dikkere spread is dit lekker voor op brood, toastjes, op dikke schijfjes komkommer of in de holte van stukjes bleekselderij. Als iets dunnere dip heerlijk met rauwkost, zoals paprika, komkommer, bleekselderij, radijs, venkel en wortel.

Geitenkaas en roomkaas

Ik heb nu met restjes gewerkt waardoor ik maar een klein schaaltje had, prima voor mij alleen. Maar ik heb de ingrediënten verdubbeld aangegeven voor een royale hoeveelheid als dip of spread, bijvoorbeeld voor bij de borrel. Het spreekt uiteraard voor zich dat ik hiervoor zachte geitenkaas bedoel. Ik had die van Bettine, welke in elke supermarkt te vinden is. Wat betreft de roomkaas maakt het niet zoveel uit. Naturel, met kruiden, ongeacht het merk. Maar ook als je roomkaas met kruiden gebruikt, dan adviseer ik toch nog om verse peterselie en dille toe te voegen. Hou je van een beetje zoetig? Voeg dan een beetje honing toe.

Ingrediënten

  • 225 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr roomkaas
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • Paar takjes peterselie
  • Paar takjes dille
  • ¼ tl chilivlokken
  • ½ citroen
  • Optioneel: olijfolie en/of honing
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: keukenmachine, schaaltje

Aan de slag!

  1. Verwijder de grove, stugge steeltjes van de peterselie en dille.
  2. Snijd het sjalotje in stukjes en maal met de knoflook in een keukenmachine.
  3. Voeg de geitenkaas, roomkaas, peterselie, dille, chilivlokken en citroensap toe en maal tot een gladde massa. Het moet dik genoeg zijn voor een spread. Wil je een dunnere dip, dan wat olijfolie of water toevoegen.
  4. Breng op smaak met zout en peper en doe over in een schaaltje. Optioneel kun je ook wat honing toevoegen als je van zoetig houdt.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*