Gekonfijte grapefruit

Gekonfijte grapefruit

Eigenlijk is dit niet bakken, maar koken. Maar goed, het is zoet snoepgoed dus heb ik het maar in deze categorie geplaatst. Het recept ben ik ooit eens op Pinterest tegengekomen en hoewel ik niet van zoetigheid hou, moest en zou ik het maken omdat ik grapefruit wel lekker vind. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt! En ik moet zeggen dat ik het best lekker vind, ondanks de suiker. Het bittere van de grapefruit is toch nog een beetje te proeven. Je kunt dit uiteraard ook maken met sinaasappel-, citroen- en limoenschillen of maak een combinatie!

Ingrediƫnten

  • 4 grapefruits, schoongeboend
  • 500 gr suiker
  • Optioneel: 200 gr suiker

Aan de slag!

  1. Snijd de grapefruits in kwarten en snijd de schil van het vruchtvlees. Zorg ervoor dat het wit aan de schil blijft zitten. Het vruchtvlees heb je niet nodig, gebruik dat voor iets anders. Snijd de schillen in gelijkmatige reepjes.
  2. Doe de reepjes in een pan en vul de pan met water zodat de reepjes ca. 2 cm onder staan. Breng het geheel op hoog vuur aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Giet af in een vergiet en doe de reepjes terug in de pan.
  3. Vul de pan opnieuw met water en laat wederom 5 minuten koken. Herhaal dit proces nog twee keer. Door dit proces van herhalen, verdwijnt het meeste van de bitterheid uit de schil.
  4. Doe de reepjes weer terug in de pan en vul wederom bij met water tot ze ca. 2 cm onder staan. Voeg 500 gr suiker toe en laat op laag vuur 2 uur zachtjes pruttelen. Na deze 2 uur zijn de schillen zacht en bijna doorschijnend en is de siroop dik. Laat de schillen in de siroop afkoelen en bewaar ze tot gebruik met de siroop in een brandschoon, luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast. Je kunt ze zo tot 2 weken bewaren.
  5. Wanneer je ze wilt serveren, laat de reepjes dan minstens een uur goed uitlekken in een zeef. Je kunt ze dan zo eten of optioneel door 200 gram suiker wentelen.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*