Geroosterde aardappelschillen

Dit is zo lekker en superkrokant! Aardappels in partjes roosteren doe ik altijd met schil, maar nog nooit heb ik alleen de schillen gebruikt. Tot nu. Zo heb je ook nog dubbel plezier van aardappels. De ene dag rooster je de schillen als snack of borrelhapje en de andere dag doe je iets met de aardappels zelf. Geschilde aardappels kun je prima tot twee dagen in water bewaren. Voor de schillen moet je wel een goede kwaliteit aardappel gebruiken met een mooie gladde schil en zonder pitten. Ik heb nu de Gourmandine (vastkokend) gebruikt. De schillen kun je zo laten of ze extra smaak geven met kruiden of specerijen naar wens. Ik heb voor dit eerste probeersel paprikapoeder en knoflookpoeder gebruikt.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

 • 3 à 4 aardappels per persoon
 • Paprikapoeder
 • Knoflookpoeder
 • Milde olijfolie (spray)
 • Zeezout uit de molen
 • Materialen: kom, bakpapier

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Boen de aardappels onder stromend water goed schoon en dep ze droog.
 3. Schil de aardappels in de lengte in repen. Normaal schil je aardappels zo dun mogelijk, maar in dit geval mag je ze lekker dik schillen.
 4. Doe de schillen in een kom en meng ze met wat olijfolie en paprika- en knoflookpoeder naar smaak. Ik gebruik het liefst een ollijfoliespray omdat je dan echt een mooi dun laagje kunt doseren. De schillen moeten namelijk niet zwemmen in de olie.
 5. Verspreid de schillen gelijkmatig over de bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin en knapperig.
 6. Maal er zout over en serveer warm met mayonaise of je favoriete dip.

[/directions]

Advertentie

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *