Geroosterde bloemkool met feta en oregano

Geroosterde bloemkool met feta en oregano

Ik heb al vaker geschreven dat ik niet hou van gekookte groenten. Ik hou meer van gewokt of geroosterd en er moeten echt andere smaken bij want anders eet ik het gewoon niet. En omdat het vaak teveel is, een hele bloemkool eet ik ook niet op in m’n uppie, grijp ik dus vaker naar sla maar dat gaat uiteindelijk ook vervelen en sla is niet bepaald een vitaminebom. Daarom heb ik besloten om dit jaar toch meer met andere groenten te doen. Dan maar twee dagen achter elkaar eten of van tevoren bepalen of ik dag twee nog iets anders met de rest kan doen. Bijvoorbeeld soep, zoals ik pas nog heb gedaan met geroosterde pastinaak en pompoen. En anders maar (te dure) zakjes voorgesneden groenten, wat ik voor dit recept heb gedaan. Een zakje van 350 gram; overigens ook nog teveel voor mij om in één keer te eten maar weer net niet genoeg voor twee porties. Het recept heb ik beschreven voor vier personen. Houd in ieder geval ongeveer 200 gram bloemkoolroosjes per persoon aan of meer als je er geen koolhydraten bij wilt eten of een grote groente-eter bent.

Ingrediënten

 • 1 grote bloemkool
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 tl gedroogde oregano of de blaadjes van 8 takjes vers
 • 200 gr feta
 • 50 gr jong belegen, geraspt
 • 4 el milde olijfolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: kommetje, braadslede

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snijd de bloemkool in roosjes, niet te groot en niet te klein.
 3. Klop in een kommetje de olijfolie met de oregano en geperste knoflook.
 4. Doe de bloemkool in een braadslede en schep om met de olie. Maal er zout en peper over en rooster de bloemkool ca. 20 minuten in het midden van de oven.
 5. Neem de braadslede uit de oven, schep alles om, verbrokkel de feta over de bloemkool en strooi de geraspte kaas erover. Zet de braadslede ca. 15 minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*