Geroosterde karbonades met champignons en tomaat (Keto)

Geroosterde karbonades met champignons en tomaat (Keto)

Dit gerecht van geroosterde karbonades met champignons, tomaat en ui is met de sla erbij een koolhydraatarme en Keto friendly complete maaltijd. De karbonades worden eerst bestreken met een mengsel van mosterd, knoflook, citroen, tijm en rozemarijn zodat ze lekker veel smaak krijgen.

Karbonades

Varkensvlees vind ik helaas onderschat omdat dit sneller wordt gezien als ongezond. Vind ik dus onzin, elke dag biefstuk eten moet je ook niet doen. Sowieso niet elke dag vlees eten, een of twee dagen per week zonder doet je geen kwaad 😉 Als ik karbonades eet, wat ik niet vaak doe, dan sowieso niet gebakken want dan vind ik ze snel te droog worden. Ik eet ze het liefst gesudderd tot het van het bot valt. Daarvoor gebruik ik altijd schouderkarbonades omdat die wat meer vet bevatten en vet betekent smaak. Ook voor dit gerecht heb ik voor deze karbonades gekozen omdat ze geroosterd worden en het vet voorkomt uitdroging.

Ingrediƫnten

  • 2 schouderkarbonades
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 2 el mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 6 el neutrale olijfolie
  • Sla naar wens
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 tl citroensap
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: bakpapier, fijne rasp, kom, optioneel: vleesthermometer

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de ui in partjes maar laat het kroontje zitten zodat je ze kan uitwaaieren. Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in schijfjes.
  2. Kruid de karbonades met zout en peper.
  3. Meng in een kom de olie, mosterd, knoflook uit de pers, citroenrasp, rozemarijn en tijm en bestrijk de karbonades ermee. Leg ze op de bakplaat samen met de tomaatjes, champignons, ui en schijfjes citroen. Besprenkel de groenten met de overgebleven marinade en maal zout en peper over het geheel.
  4. Bak ca. 45 minuten in het midden van de oven. Als je een vleesthermometer hebt, check dan de kerntemperatuur van de karbonades. Deze moet ca. 73 graden zijn.
  5. Meng in een kom de extra vergine olijfolie met citroensap en wat zout en peper en schep de gemengde sla erdoor.
  6. Verdeel de sla met de karbonades en groenten over borden.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*