Geroosterde kippenvleugels, bospeen, ui en knoflook (keto)

Geroosterde kippenvleugels, bospeen, ui en knoflook (keto)

Vandaag lekker weer een alles in één traybake. Koolhydraatarm keto friendly voor mijn lief want ik heb inmiddels wel gemerkt dat het qua avondmaaltijden binnen dit dieet echt veel aankomt op de oven om het een beetje leuk te houden 😉 Nou was ik al fan van traybakes maar sinds ik met hem ben doe ik dit veel vaker. Vandaag met kippenvleugels, bospeen, ui en knoflook. Als je niet op koolhydraten hoeft te letten, is het ook lekker om ongeschilde krieltjes toe te voegen.

Kippenvleugels

Voor dit gerecht wilde ik eigenlijk het liefst kipdijfilet maar dan wel met huid omdat juist die huid zo lekker krokant wordt in de oven en er bovendien voor zorgt dat de kip niet zo droog wordt. Maar bij alle supermarkten bij mij in de buurt nergens kipdijfilet met huid te vinden. Wel grote kippenbouten maar die hebben weer veel meer garingstijd nodig. Dus heb ik nu gekozen voor grote kippenvleugels. Een andere optie is kipdrumsticks als je geen grote kippenvleugels kunt vinden.

Ingrediënten

  • 8 kippenvleugels
  • 1 bosje bospeen
  • 2 uien
  • 1 bol knoflook
  • Paar takjes rozemarijn
  • 4 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: 300 gr krieltjes in schil, gehalveerd
  • Materialen: bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden of 200 hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd het loof van de bospeen maar laat wel een klein stukje groen zitten. Hak rozemarijn fijn tot je ca. 1 eetlepel hebt. Snijd een stukje van de bovenkant van de knoflook en snijd de uien in partjes. Laat het kroontje zitten zodat ze niet uit elkaar vallen.
  3. Verdeel bospeen en ui (en optioneel krieltjes) over de bakplaat. Leg de knoflookbol ertussen en de kip erop. Besprenkel het geheel met rozemarijn en olie en maal er peper en zout over.
  4. Rooster ca. 30 minuten in het midden van de oven tot de huid van de kip krokant en de bospeen zacht is.
  5. Verdeel bospeen, ui en kip over borden met op elk bord een kwart van de knoflook. Door het roosteren is de knoflook zacht en kan je de teentjes uitknijpen.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*