Het is een flinke schaal voor mij alleen, maar ik heb dit dan ook zo gemaakt zodat ik van de rest de volgende dag nog een heerlijke soep kan maken. Vandaag heb ik wat van de groenten gegeten met een kippetje uit de oven en morgen maak ik er dus een soepje van. De groenten verwarm ik in een liter kippenbouillon (groentebouillon kan uiteraard ook) en pureer het geheel dan. Met dergelijke zoete groenten vind ik het dan nog lekker om de soep op smaak te brengen met wat gemalen chilivlokken omdat ik de combinatie van zoet en pittig fijn vind. Vind je het lekker om met nog meer wintergroenten te werken? Bekijk dan dit recept! Ook daarvan maak ik van het restant altijd nog soep.
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 3 pastinaken
- 1 pompoen
- 1 bol knoflook
- Paar takjes tijm
- Paar takjes rozemarijn
- 3 el milde olijfolie
- Versgemalen zeezout en zwarte peper
- Materialen: braadslede
[/ingredients]
[directions title=”Aan de slag!”]
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de pastinaken en snijd ze in repen van frietformaat.
- Halveer de pompoen en schep de zaden en draden eruit. Schil de helften en snijd ze in plakken van ca. 1 cm. Halveer die boogjes nog een keer.
- Ris de blaadjes van de takjes tijm en de naaldjes van de rozemarijn. Hak eventueel de rozemarijnnaaldjes nog wat fijner.
- Maak de teentjes van de bol knoflook los, maar pel ze niet. Verwijder enkel losse schilletjes. Door ze niet te pellen worden ze gepoft en kun je ze later lekker over de groenten uitknijpen.
- Doe de groenten met de kruiden, knoflook en de olie in een braadslede, maal er zout en peper over en schep alles goed om.
- Rooster de groenten in het midden van de oven in 20 tot 30 minuten gaar.
[/directions]
Geef een reactie