Geroosterde spruiten, pompoen en chorizo

Geroosterde spruiten, pompoen en chorizo

Het is weer de tijd voor spruiten en pompoen! Vroeger gruwelde ik van spruiten maar in de loop der jaren heb ik ze leren eten. Maar dan nog kook ik ze niet om zo te eten, ik vind ze geroosterd met extra smaken het lekkerst. Bijvoorbeeld dit recept met spekjes. En nu dus met pompoen, rode ui en chorizo.

Chorizo had ik nog over van een ander recept. En eigenlijk wilde ik zoete aardappel gebruiken in plaats van pompoen maar ik zag bij de Dirk zakken ovengroenten van 400 gram met spruiten, pompoen en rode ui. En pompoen is een prima alternatief voor zoete aardappel. Twee kleine porties dus perfect voor mij voor twee dagen. Grotere eters kunnen naar de Jumbo of AH, waar ze deze mix verkopen in zakken van 600 gram. Wil je nog meer maken, ga dan voor vier personen uit van ca. 500 gram kleine spruiten, 600 gram pompoen, een grote rode ui en 250 gram chorizo.

Wat erbij?

Omdat er al chorizo in het gerecht zit, heb ik niet ook nog vlees erbij gedaan maar voel je uiteraard vrij om dat wel te doen. Wat ik er nog wel bij heb gemaakt om de maaltijd completer te maken is geplette aardappel met knoflook en kaas.

Ingrediënten

 • 1 zak ovengroenten spruiten en pompoen
 • 125 gr chorizo van een hele worst
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 tl Provençaalse kruiden
 • 2 el milde olijfolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Optioneel: 1 extra rode ui
 • Materialen: ovenschaal

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Haal het velletje van de chorizo en snijd in blokjes van 1×1 cm. Snijd de knoflook in plakjes. Wil je nog extra ui, snijd deze dan in grove stukken.
 3. Maak je de mix zelf, snijd dan de pompoen in blokjes van 3×3 cm en gebruik bij voorkeur kleine spruiten. Heb je grote, halveer ze dan. Snijd de ui in grove stukken.
 4. Doe alles in een ovenschaal en schep om met de olie, Provençaalse kruiden en wat zout en peper. Gebruik iets meer kruiden, knoflook en olie voor een grotere hoeveelheid.
 5. Zet de schaal 30 tot 40 minuten in het midden van de oven en schep tussentijds een paar keer om.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*