Geroosterde tomaatjes met kruiden en burrata

Geroosterde tomaatjes met kruiden en burrata

Ik had nog tomaatjes op de fruitschaal die echt op moesten omdat ze al wat zacht begonnen te worden maar ik had er even geen bestemming voor. Dus heb ik ze lekker met knoflook en kruiden geroosterd in de oven en gegarneerd met burrata en basilicum (heb altijd in de keuken een plantje in de vensterbank staan). Eigenlijk was ik van plan om mozzarella te gebruiken maar in de supermarkt veranderde ik mijn plan en heb ik burrata gekocht. In mijn vaste super verkochten ze het niet, dus ik was blij verrast dat ze het eindelijk in het assortiment hebben opgenomen. Die romige binnenkant is echt zo zalig!

Burrata

Burrata is een jonge Italiaanse koemelkkaas (soms buffelmelk) gemaakt van mozzarella en room. Het buitenste omhulsel is mozzarella, terwijl het binnenin stracciatella en room bevat, waardoor het een heel zachte textuur krijgt. Burrata is typisch voor de regio Apulië, waar het sinds ca. 1900 wordt gemaakt. In de jaren vijftig werd het op grotere schaal beschikbaar nadat enkele lokale kaasfabrieken het begonnen te produceren en het is een nuttige manier om de ritagli (restjes) mozzarella te gebruiken.

Ingrediënten

  • 500 gr cherrytomaatjes
  • 1 bol knoflook
  • Paar takjes tijm
  • Paar takjes oregano of 1 tl gedroogde
  • 2 burrata
  • Handje basilicum
  • 200 ml extra vergine olie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Voor erbij: knapperig brood
  • Materialen: ovenschaal, optioneel: grillpan of koekenpan

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden of 170 hete lucht.
  2. Maak de teentjes knoflook los van de bol en pel ze. Halveer de tomaatjes.
  3. Verdeel de tomaatjes met de snijkanten naar boven, de knoflook en de takjes tijm en oregano in een ovenschaal, giet de olie erover en maal er wat zout en peper over. Zet ca. 45 minuten in de oven tot de tomaatjes en knoflook heel zacht zijn.
  4. Ondertussen eventueel brood bestrijken met wat olie en toasten in een grillpan of koekenpan.
  5. Neem de schaal uit de oven en laat iets afkoelen. Verdeel basilicum en in stukken gescheurde burrata erover en serveer met het brood.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*