Geroosterde tomatensoep met knoflook en chorizo

Geroosterde tomatensoep met knoflook en chorizo

Je hebt van die momenten dat je totaal inspiratieloos bent. Als je dag in, dag uit nieuwe gerechten kookt en ook al ruim vooruit weekplanningen maakt, dan weet je het soms gewoon even niet meer. Bovendien moest het deze periode ook makkelijk zijn want ik ben geopereerd aan mijn pols dus ik kan niet teveel snijwerk doen. Eigenlijk mag ik helemaal niets doen, maar ja, er moet toch gegeten worden! Deze geroosterde tomatensoep met knoflook en chorizo heb ik uit het Boodschappen magazine.

Geroosterde tomatensoep

Zoals gezegd heb ik dit tomatensoep recept dus uit een supermarktblaadje. Ik kan het nooit laten om die blaadjes mee te nemen in welke supermarkt dan ook. Tomatensoep maak ik best regelmatig maar dan altijd mijn eigen recept. Deze met in de oven geroosterde tomaten en knoflook met krokante chorizo leek me wel eens een leuke variatie. Al vond ik het recept niet kloppen want het gaf 800 gram tomaten met 250 ml bouillon aan. En al zorgen de tomaten voor best veel vocht, daarvan verliezen ze al veel tijdens het roosteren en met maar zo weinig bouillon is het wel heel dik en een beetje karig voor vier personen. Ik heb een kilo tomaten gebruikt met een liter bouillon.

Ingrediënten

  • 800 gr trostomaten
  • 14 teentjes knoflook
  • 1 liter warme kippen- of groentebouillon
  • 100 gr chorizo, heel of in plakjes
  • Takje peterselie
  • 5 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: bakblik/ovenschaal, soeppan, koekenpan

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden of 200 hete lucht.
  2. Snijd de tomaten door en leg ze met de snijkanten naar boven in een groot bakblik, samen met 10 teentjes ongepelde knoflook. Besprenkel met 4 eetlepels olie en maal er peper en zout over. Zet de schaal 30 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.
  3. Pel ondertussen de overige teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Hak ook wat peterselie fijn.
  4. Doe de tomaten met de bouillon in een ruime pan en knijp de knoflook uit de schilletjes erbij. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep en breng op smaak met zout en peper. Houd de soep op laag vuur met het deksel erop warm.
  5. Verhit de overgebleven olie in een koekenpan en bak op matig vuur met wat zout de plakjes knoflook krokant. Het zout voorkomt dat de knoflook te snel zal aanbranden en daardoor te bitter wordt. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Bak vervolgens de plakjes of in blokjes gesneden chorizo krokant in de knoflookolie en laat ook even uitlekken op keukenpapier.
  7. Verdeel de soep over kommen en garneer met de plakjes knoflook, grof verkruimelde chorizo en peterselie.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*